Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Η φασιστική επιδρομή της κυβέρνησης στους εξαθλιωμένους του Τύπου, μέσω του αντι-ασφαλιστικού εκτρώματος Κατρούγκαλου-Πετρόπουλου




"Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων”, είχε πει ο Αριστοτέλης...

Είναι ακριβώς αυτό που φασιστικά-φαρισαϊκά επιχειρεί να επιβάλει ο Κατρούγκαλος στην ελληνική κοινωνία, μέσω του αντισυνταγματικού αντι-ασφαλιστικού τερατουργήματος που εκπόνησε, για να ρίξει στη μηχανή του ασφαλιστικού κιμά όλους τους εργαζόμενους.
Την «κοινωνική ευθανασία» τη βάφτισε «αριστερή ισονομία και δικαιοσύνη» και είναι η "καραμέλα" που πιπιλάει μονίμως, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί -ελλείψει άλλων επιχειρημάτων- προσπαθώντας, με περισσό θράσος, να παραπλανήσει έναν εξαθλιωμένο λαό, με σκοπό να του "φορέσει" τη λαιμαργιά με τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα, για λογαριασμό των δανειστών και των εγχώριων συνεργατών τους.
Εχουμε δηλαδή, τη δικτατορική επιβολή ενός αφύσικου ιδεατού, της ισότητας, ενός στοιχείου που δεν υπάρχει πουθενά στην φύση.
Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση "ευθανασίας" μέσω του ασφαλιστικού εκτρώματος της κυβέρνησης, είναι ο κλάδος των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζόμενων στον Τύπο, που ήδη πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο από την ανεργία (ξεπερνά το 45%), τις απολύσεις και την υποαμειβόμενη και απλήρωτη εργασία.
Παρότι τα Ταμεία του Τύπου δεν έχουν χρηματοδοτηθεί ποτέ ούτε με 1 ευρώ από το Δημόσιο, έρχονται οι Κατρουγκαλο-πετρόπουλοι να τα διαλύσουν, υφαρπάζοντας τα ήδη λεηλατημένα αποθεματικά τους και καταργώντας εν ψυχρώ την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για 18.500 ασφαλισμένους!
Στόχος τους είναι η πλήρης υποταγή της Ενημέρωσης στις κυβερνητικές επιδιώξεις και η περαιτέρω συρρίκνωση του κλάδου των ΜΜΕ, ώστε να υπάρξει χώρος για τα "νέα τζάκια" στην Τηλεόραση και το Ιντερνετ που ετοιμάζει η κυβέρνηση με ημέτερους επιχειρηματίες.

Αποκαλυπτική για το κυβερνητικό σχέδιο που προωθείται μέσω του ασφαλιστικού στο χώρο των ΜΜΕ, είναι η σημερινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η οποία έχει ως εξής:

Η θυσία του ΕΔΟΕΑΠ - "Δώρο Πάσχα" στους καναλάρχες το Αγγελιόσημο
Συνάδελφοι,

Βάζουν λουκέτο στον ΕΔΟΕΑΠ, μας κόβουν ακόμη και την ασπιρίνη.

Κόβουν μια και έξω το αγγελιόσημο που είναι ο μοναδικός πόρος των Ταμείων μας επειδή η γραμμή τους είναι:

– Να σβήσουν τώρα τους δημοσιογράφους από τον χάρτη.

– Να κάνουν τις δημοσιογραφικές ενώσεις, σφραγίδα της πολιτικής τους.

– Να δημεύσουν και τα ρέστα από τα αποθεματικά των Ταμείων μας για να στήσουν το θνησιγενές Ενιαίο Ταμείο ΕΦΚΑ, που πριν μερικές ώρες, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι οι ιδρυτικές διατάξεις του, είναι ήδη αντισυνταγματικές!!!

Προηγήθηκε ένα πρώτο ξήλωμα του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στις μέρες του Στουρνάρα και με την Κυβέρνηση Σαμαρά, που πήραν μέτρα για να μπει η θηλιά και στον ΕΔΟΕΑΠ.

Οι απάνθρωπες επιλογές Κατρούγκαλου – Πετρόπουλου αναδεικνύουν ως…αριστερή πολιτική, τον ταξικό ρατσισμό, αφού εκτός των άλλων υπηρετούν ανοιχτά τα non papers της ασύδοτης εργοδοσίας (όπως αυτές εμφανίστηκαν από τον περασμένο Οκτώβριο στη Βουλή στη συζήτηση για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου) και εκτελούν, εν ψυχρώ, το δικαίωμα του κάθε συντάκτη στη ζωή, στην εργασία, την ελευθερία της έκφρασης και το υπέρτατο αγαθό της αλήθειας και της ενημέρωσης.

Πετάνε στο δρόμο τους άνεργους, τους απλήρωτους και τους συνταξιούχους, με αυτή την πολιτική, που τους στέλνει να καλύψουν τις ανάγκες τους στα σκουπίδια.

Με τον ΕΔΟΕΑΠ που κλείνουν, συμπληρώνουν το έγκλημα με το PSI, τη ληστεία με τα τοξικά ομόλογα, τις τελευταίες ανακεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών, τα κεφάλαια των Ασφαλιστικών Ταμείων και τις διαχειριστικές ανωμαλίες διοικήσεων του.

Προχωρούν σε σεισάχθεια, με μποναμά τα εκατομμύρια που οφείλουν οι ιδιοκτήτες εφημερίδων, περιοδικών, καναλιών, διαφημιστικών εταιρειών, γραφεία ισολογισμών, Τράπεζες και ΔΕΚΟ στο ΕΤΑΠ- ΜΜΕ και στον ΕΔΟΕΑΠ.

Οι άμεσες συνέπειες είναι:

– Δεκαοχτώμιση χιλιάδες ασφαλισμένοι με τις οικογένειές τους, μένουν από περίθαλψη, χωρίς γιατρό, χωρίς φάρμακα, χωρίς νοσοκομειακή φροντίδα.

– Άτομα με αναπηρία και ειδικά προβλήματα στερούνται τη νοσοκομειακή φροντίδα και υποστήριξη.

– Οι άνεργοι και οι απλήρωτοι συνάδελφοι χάνουν την τελευταία ελπίδα για φροντίδα και περίθαλψη.

– Οι συνταξιούχοι, μαζί με τη στέρηση της νοσοκομειακής και ιατρικής περίθαλψης, χάνουν και την επικούρηση.

– Οι εργαζόμενοι και όλοι οι δικαιούχοι του ΕΔΟΕΑΠ χάνουν τα λεφτά που έχουν πληρώσει έως τώρα και ούτε κουβέντα για εφάπαξ και σύνταξη.

Και ενώ το Ενιαίο – Ταμείο λαιμητόμος-, προβλέπεται να λειτουργήσει από 1/1/17, μόνο το αγγελιόσημο κόβεται αμέσως με το μαχαίρι (άρθρο 38 παρ. 9).

Η πολιτική αυτή «κουμπώνει» με τις συναλλαγές της Κυβέρνησης, που κουβεντιάζει, ξαφνικά, να κάνει τώρα πέντε τις τηλεοπτικές άδειες. Απλώς, μέσα στη συμφωνία είναι ευδιάκριτη τώρα και η δολοφονία της ενημέρωσης.

Συμπέρασμα:

1. Τα Ταμεία των δημοσιογράφων θα χρηματοδοτήσουν το νέο τηλεοπτικό και διαδικτυακό τοπίο που ετοιμάζει η Κυβέρνηση, μαζί με τα νέα τζάκια, που μπορεί να είναι και από υλικά κατεδάφισης.

2. Παραβιάζεται το Σύνταγμα (άρθρο 14 παρ. 2), αφού η ενημέρωση μπαίνει στο ψυγείο…