Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Κατρούγκαλος Πετρόπουλος και Εφιάλτες: ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...






Κλείνουν τον ΕΔΟΕΑΠ









Ταφόπλακα βάζουν Πετρόπουλος και Κατρούγκαλος στον ΕΔΟΕΑΠ, στα ΤΕΑΣ (επικουρικά Ταμεία των δημοσιογράφων της περιφέρειας), στην ΕΣΗΕΑ και τις άλλες δημοσιογραφικές ενώσεις και από κοντά οι γνωστοί εφιάλτες του κλάδου Γκανάς, Κουμπιάς και Μπερεδήμας, με την Αντωνιάδου και τον Καρούτζο να κρύβονται στη σκιά τους...
 

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο υπουργός Εργασίας βγαίνοντας από το Χίλτον, δήλωσε ότι δεν δίνει παράταση για το αγγελιόσημο (κοινωνικός πόρος - εργοδοτική ασφαλιστική εισφορά για τα δημοσιογραφικά Ταμεία), που με τον τρόπο αυτό καταργείται οριστικά.

Πετάνε έτσι στο δρόμο 18.500 ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ, δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους (εργαζόμενους απλήρωτους, άνεργους, συνταξιούχους), των οποίων οι οικογένειες μένουν από φάρμακα, παροχές, κλινικές εξετάσεις και νοσοκομεία, ενώ έρχεται και κούρεμα στις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ.

Το σχέδιο "ψήνεται" έτσι από καιρό, όταν κάποιοι βάλανε μέλος του προεδρείου του ΕΔΟΕΑΠ να προτείνει παύση πληρωμών.
Στις 5.30 μ.μ, λοιπόν, ο υπουργός Εργασίας κάλεσε τις διοικήσεις των Ενώσεων Συντακτών και του Προσωπικού των ΜΜΕ, όπου επανέφερε, για ...ξεκάρφωμα την αρχική του πρόταση για συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων, η οποία είχε ήδη απορριφθεί! Εναλλακτικά, πρότεινε την καθιέρωση προσωρινά μιας εισφοράς- ψίχουλο που δεν καλύπτει ούτε τις μισές από τις σημερινές ανάγκες του ΕΔΟΕΑΠ , οπότε έρχονται καινούργιες περικοπές. Και βέβαια, ούτε κουβέντα για διεύρυνση (με όρους και προϋποθέσεις) με όσους έχουν μείνει εκτός ΕΔΟΕΑΠ.

Μια άλλη πρόταση ήταν να ξοδέψει ο Οργανισμός τα αποθεματικά ασφαλείας που έχει και να λειτουργήσει για δύο μήνες! Αν τελικά δεν υπάρξει συμφωνία των εργοδοτών την ερχόμενη Τρίτη, που θα τους φωνάξει η κυβέρνηση, οι δημοσιογράφοι να μεταφερθούν για περίθαλψη στο ΠΕΔΔΥ...
Ήδη, όμως, ληστεύουν για τρίτη φορά το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (απ'  όπου χρηματοδοτείται ο ΕΔΟΕΑΠ), παίρνοντας τα αποθεματικά του που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.

Δυο μάγκες κοντοχωριανοί, που μάζεψε ο ΣΥΡΙΖΑ από υλικά κατεδάφισης "πράσινης μάντρας", μας πήραν τα λεφτά μας και τώρα μας κουνάνε και το δάχτυλο... Με άλλα λόγια, θέλουν πρώτα να "στεγνώσουν" τον ΕΔΟΕΑΠ κι ύστερα να τον στείλουν στα αζήτητα.

Πρόκειται όμως, για έγκλημα εκ προμελέτης, επειδή η κυβέρνηση και οι δύο υπουργοί λένε χυδαία ψέματα.  Όλοι γνωρίζουν ότι με την αδειοδότηση και με τόσα κανάλια να μένουν χωρίς άδεια, δεν εκπροσωπούνται πλέον όλοι οι εργοδότες. Άρα συμφωνία γιοκ… Το ίδιο ισχύει και για τις εφημερίδες και το διαδίκτυο.
 

Το χειρότερο όμως, είναι ότι ο ΕΔΟΕΑΠ σήμερα οφείλει 16-18 εκατομμύρια ευρώ, άμεσα απαιτητά από προμηθευτές-πιστωτές (σε νοσηλευτήρια, κλινικές εργαστήρια , κέντρα, φαρμακεία κλπ) και "σπάει" μερίδια από αμοιβαία.

Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων στην πλειονότητά τους απέρριψαν τον ανοιχτό εκβιασμό του θλιβερού διδύμου του υπουργείου Εργασίας (ή δεχόσαστε να παραδοθείτε στους εργοδότες ή λουκέτο), με θλιβερές εξαιρέσεις κάποιων παρισταμένων οι οποίοι διακρίθηκαν για την εκκωφαντική σιωπή τους και την υπακοή τους στο σύστημα.

Στη γραμμή Κατρούγκαλου ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μ. Γκανάς, εντελώς στη ψύχρα έκοβε και έραβε μαζί με τον Πετρόπουλο, έχοντας κλείσει από καιρό το δικό του πακέτο, εκφράζοντας την Αντωνιάδου και τον Καρούτζο σε όσα λέγανε οι κολλητοί του υπουργοί. 

Δίπλα του ο Μπερεδήμας της ΕΣΠΗΤ, χαμογελούσε με νόημα για να του κάνει αβάντα μήπως και γλιτώσει τον Εισαγγελέα για τα σεμινάρια με τους μαϊμού ανέργους, ενώ βουβό πρόσωπο, όπως πάντα, και ο αβανταδόρος του Πετρόπουλου, ο Κουμπιάς της ΠΟΕΣΥ που είναι χωμένος μέχρι το λαιμό στο βρώμικο ντίλ.
 

Ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ε.Τάτσης, γνωστός από την περιπέτεια της Ελευθεροτυπίας, μόνο αφού του έβαλε χέρι η Ν. Νταουντάκη, γ. γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, ψέλλισε δυο λέξεις και αυτές με το ζόρι, λέγοντας ότι δε μπορεί να δώσει τα αποθεματικά του Οργανισμού.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σ. Νικολόπουλος, δήλωσε πώς "η όποια κουβέντα έχει νόημα μόνο με το αγγελιόσημο στο τραπέζι και εφόσον συζητάμε όλο το ασφαλιστικό του κλάδου".

Ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ Τσαλαπάτης, κατήγγειλε τον εκβιασμό της κυβέρνησης και έθεσε Κατρούγκαλο και Πετρόπουλο προ των ευθυνών τους.
"Εσείς βάζετε το λουκέτο στον ΕΔΟΕΑΠ", τους είπε. "Βρωμάει από μακριά το σχέδιο με το καινούργιο καρτέλ",  πρόσθεσε. "Δεν σας σώζει η ασυλία", ήταν η τελευταία κουβέντα.

Με κάποιον όμως να του θυμίζει ότι ο Πετρόπουλος δεν έχει ασυλία...!

15/09/2016

Κίνηση Επαγγελματιών Δημησιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου