Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Ληστεία μετά φόνου στα δημοσιογραφικά Ταμεία...

Η φασιστική επιδρομή της κυβέρνησης στους εξαθλιωμένους του Τύπου, μέσω του αντι-ασφαλιστικού εκτρώματος Κατρούγκαλου-Πετρόπουλου, ισοδυναμεί με ληστεία μετά φόνου... 

Στην περίπτωση των δημοσιογραφικών Ταμείων, η κυβέρνηση έχει ακριβώς το ρόλο του  ληστή, ο οποίος αφού εισβάλει πάνοπλος μέσα σε ένα ξένο σπίτι (δημοσιογραφικά Ταμεία), αρπάζοντας ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει σε αυτό (αποθεματικά ύψους περίπου 900 εκατ. ευρώ), σκοτώνει τους ιδιοκτήτες του (ασφαλισμένους του Τύπου)...


"Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων”, είχε πει ο Αριστοτέλης...

Είναι ακριβώς αυτό που φασιστικά-φαρισαϊκά επιχειρεί να επιβάλει το δίδυμο Κατρούγκαλου - Πετρόπουλου στην ελληνική κοινωνία, μέσω του αντισυνταγματικού αντι-ασφαλιστικού τερατουργήματος που εκπόνησε, για να ρίξει στη μηχανή του ασφαλιστικού κιμά όλους τους εργαζόμενους.
Την επερχόμενη «κοινωνική ευθανασία», ο Κατρούγκαλος με το "μαντηλάκι" τη βάφτισε «αριστερή ισονομία και δικαιοσύνη» και είναι η "καραμέλα" που πιπιλάει μονίμως, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί -ελλείψει άλλων επιχειρημάτων- προσπαθώντας, με περισσό θράσος, να παραπλανήσει έναν εξαθλιωμένο λαό, με σκοπό να του "φορέσει" τη λαιμαργιά με τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα, για λογαριασμό των δανειστών και των εγχώριων συνεργατών τους.
Εχουμε δηλαδή, τη δικτατορική επιβολή ενός αφύσικου ιδεατού, της ισότητας, ενός στοιχείου που δεν υπάρχει πουθενά στην φύση.
Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση "ευθανασίας" μέσω του ασφαλιστικού εκτρώματος της κυβέρνησης, είναι ο κλάδος των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζόμενων στον Τύπο, που ήδη πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο από την ανεργία (ξεπερνά το 45%), τις απολύσεις και την υποαμειβόμενη και απλήρωτη εργασία.
Παρότι τα Ταμεία του Τύπου δεν έχουν χρηματοδοτηθεί ΠΟΤΕ ούτε με 1 ευρώ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, έρχονται οι Κατρουγκαλο-Πετρόπουλοι να τα διαλύσουν, υφαρπάζοντας τα ήδη λεηλατημένα (από το PSI και όχι μόνον) αποθεματικά τους και καταργώντας εν ψυχρώ την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επικούρηση για 18.500 ασφαλισμένους! Τους ασφαλισμένους αυτούς (μέλη-μετόχους του ΕΔΟΕΑΠ) τους πετάει κυριολεκτικά στο δρόμο, καθώς δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για το πως θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στις δομές περίθαλψης-υγείας, όπως όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι, ούτε και πως οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να έχουν επικούρηση.
Πρόκειται για κλασσική περίπτωση "ληστείας μετά φόνου".
Στόχος τους είναι η πλήρης υποταγή της Ενημέρωσης στις κυβερνητικές επιδιώξεις και η περαιτέρω συρρίκνωση του κλάδου των ΜΜΕ, ώστε να υπάρξει χώρος για τα "νέα τζάκια" στην Τηλεόραση και το Ιντερνετ που ετοιμάζει η κυβέρνηση με ημέτερους επιχειρηματίες.

Το σχέδιο "Προκρούστης"

Ειδικότερα, η κυβέρνηση μέσω του αντι-ασφαλιστικού νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει τη διάλυση των Δημοσιογραφικών Ταμείων (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ) και την εξαφάνιση των πόρων τους, επιχειρεί να στήσει ένα εντελώς καινούργιο τοπίο που θα διευκολύνει τη δημιουργία  «νέων τζακιών» στο χώρο της Ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, με το νέο ασφαλιστικό, η κυβέρνηση επιδιώκει να πετύχει κατά βάση τρία πράγματα:
1. Να ελέγξει ακόμα περισσότερο την Ενημέρωση, συρρικνώνοντας περαιτέρω το χώρο των ΜΜΕ, ο οποίος ήδη έχει συρρικνωθεί αρκετά λόγω της κρίσης. Η νέα συρρίκνωση θα επέλθει με την κατάργηση του Αγγελιοσήμου (κύριο πόρο σήμερα των Ταμείων) και την αντικατάστασή του με την «εργοδοτική εισφορά». Ετσι, όλοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο και κυρίως στις εφημερίδες, θα γίνουν «πανάκριβοι», γεγονός που θα οδηγήσει σε ακόμα λιγότερα ΜΜΕ και στην απώλεια επιπλέον θέσεων εργασίας.

2. Nα κάνει πλιάτσικο στα εναπομείναντα από το «κούρεμα» του PSI αποθεματικά των δημοσιογραφικών Ταμείων, στα οποία το Δημόσιο δεν έχει καταβάλει ποτέ ούτε ένα ευρώ! Τα αποθεματικά του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, που ανέρχονται σε περίπου 900 εκατ. ευρώ, μαζί με τα αποθεματικά των Μηχανικών, εκτιμάται ότι θα δώσουν ταμειακή ανάσα στο νέο «Υπερταμείο» (ΕΦΚΑ) για 6-8 μήνες!

3. Να λειτουργήσει «χειρουργικά» προς όφελος των “νέων τζακιών” που ετοιμάζει στα ΜΜΕ, κυρίως στην Τηλεόραση και το Ιντερνετ. Με τη μείωση των υφισταμένων ΜΜΕ (άρα και του ανταγωνισμού), την κατάργηση του Αγγελιοσήμου (20% επί των διαφημίσεων) και τη θεσμοθέτηση νέων ευέλικτων μορφών απασχόλησης στα ΜΜΕ, δημιουργείται ένα πιο επικερδές περιβάλλον για τους ημέτερους επιχειρηματίες που θα επενδύσουν στις νέες τηλεοπτικές άδειες και το Ιντερνετ. Για το σκοπό αυτό άλλωστε, ενώ το νέο Ταμείο προβλέπεται να λειτουργήσει την 1/1/2017, το Αγγελιόσημο θα καταργηθεί αμέσως με την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου! (για να μπορέσουν οι νέοι ...επενδυτές να ξεκινήσουν με "ξεκάθαρους" όρους κερδοφορίας)...

Η ξαφνική περικοπή του Αγγελιοσήμου θα έχει ως άμεση συνέπεια να μπει λουκέτο στον ΕΔΟΕΑΠ, που χωρίς κρατικούς πόρους παρέχει έως σήμερα περίθαλψη, επικούρηση και πρόνοια σε περίπου 18.500 άμεσα και έμμεσα μέλη του. Οι ασφαλισμένοι του θα μείνουν εντελώς ξεκρέμαστοι, καθώς στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ και των ασφαλισμένων του!

Τελικά, η διάλυση των Δημοσιογραφικών Ταμείων και ο έλεγχος της Ενημέρωσης, αποδεικνύεται στην πράξη πως ήταν το μόνο αληθινό σχέδιο που είχε από την αρχή της σύνταξης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου η σημερινή κυβέρνηση. Διότι στην περίπτωση των Ταμείων του Τύπου δεν υφίσταται κανένα θέμα νοικοκυρέματος και εξοικονόμησης πόρων, για τον εξής απλό λόγο: Τα περίπου 100 εκατ. ευρώ που δαπανούν κάθε χρόνο τα δημοσιογραφικά Ταμεία για συντάξεις και περίθαλψη, μέχρι τώρα δεν επιβάρυναν ούτε κατά 1 ευρώ τον κρατικό προύπολογισμό. Ωστόσο, μετά την ένταξή τους στον ΕΦΚΑ το ποσό των 100 εκατ. ευρώ ετησίως, θα επιβαρύνει απευθείας το Δημόσιο...!















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου