Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Αφέθηκε ελεύθερος ο Γιώργος Παπαχρήστος

Ο δημοσιογράφος των «Νέων» συνελήφθη στα Ιωάννινα στο πλαίσιο του αυτοφώρου έπειτα από μήνυση του Π. Καμμένου - «Τίτλος τιμής για μένα η μήνυση» δηλώνει ο κ. Παπαχρήστος - Διαβάστε το κείμενο που εξόργισε τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Συνελήφθη στις οκτώ το πρωί σε ξενοδοχείο των Ιωαννίνων, όπου είχε καταλύσει για το Σαββατοκύριακο, ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου, ύστερα από μήνυση για κατ΄εξακολούθηση συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου, που υπέβαλε χθες, Σάββατο, σε βάρος του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Όπως έγινε γνωστό η μήνυση αφορά σε κείμενο του δημοσιογράφου στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ - Σαββατοκύριακο», και με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ο μηνυόμενος προσήχθη στον εισαγγελέα, απ΄όπου αφέθηκε ελεύθερος και θα ορισθεί τακτική δικάσιμος.

«Θεωρώ τίτλο τιμής τη μήνυση του Πάνου Καμμένου. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στις αίθουσες των δικαστηρίων» δήλωσε, αποχωρώντας από τον εισαγγελέα Ιωαννίνων ο κ. Παπαχρήστου.

Σε σχετική ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, γίνεται λόγος περί «ψευδών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων για το πρόσωπο του Πάνου Καμμένου, τα οποία επανειλημμένα έχει καταχωρήσει (σσ. ο δημοσιογράφος) στην εφημερίδα που εργάζεται και για το περιεχόμενό τους έχουν ασκηθεί σε βάρος του τέσσερις αντίστοιχες αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου».

«Επιπλέον τα ανωτέρω, καθώς και άλλα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα του Γιώργου Παπαχρήστου έχουν διαψευσθεί, όπως αποδεικνύεται και από δελτία τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και από έγγραφα, τα οποία είναι συνημμένα στη μήνυση» καταλήγει η ανακοίνωση.
Διαβάστε το κείμενο του Γιώργου Παπαχρήστου που εξόργισε τον Π. Καμμένο

Στην στήλη του «Στίγμα» ο γνωστός δημοσιογράφος γράφει, μεταξύ άλλων, «με αφορμή το γεγονός ότι συναπαντήθηκα προχθές σε αίθουσα της Ευελπίδων με τον πρόεδρο του κόμματος “Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Έλληνες” (κατηγορούμενος σε ακόμη μία αγωγή εναντίον μου -πάλι για την υπόθεση των CDs του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στην οποία τον έχει καταδικάσει ήδη ο Αντρίκος Παπανδρέου), ανέσυρα από το αρχείο μία ξεχασμένη υπόθεση. Πρόκειται για κατάσταση “ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων από το ΣΔΟΕ”, στην οποία το όνομα του αγαπημένου προέδρου βρίσκεται στην έβδομη θέση.

Πρόκειται, όπως σημειώνεται, για έρευνα κατόπιν “εισαγγελικής παραγγελίας” και ζητείται από το “κεντρικό” ΣΔΟΕ (διότι το έγγραφο έχει σταλεί από το ΣΔΟΕ Στερεά Ελλάδος), να προχωρήσει στο “άνοιγμα λογαριασμών” του προέδρου μας. Το έγγραφο έχει ημερομηνία 29 Αυγούστου 2012.

Πού θέλω να καταλήξω -πλην του αυτονόητου που είναι, “πού βρίσκεται τώρα η έρευνα και τι έχει προκύψει αν έχει ολοκληρωθεί”; Ότι πρόκειται για “εισαγγελική παραγγελία” την οποία είχε διατάξει ο οικονομικός εισαγγελέας. Ήτοι, ο γνωστός (του προέδρου Πάνου) και μη εξαιρετέος ημών και υμών εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης!

Σπεύδω να διευκρινίσω, για να μη δημιουργηθούν παρερμηνείες, ότι η έρευνα παραγγέλθηκε πριν οι δύο άνδρες έρθουν κοντά και πριν ο κ. Πεπόνης φλερτάρει με την ιδέα να ασχοληθεί με την πολιτική μέσω του κόμματος “Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Έλληνες”.

Έτσι είναι αυτά. Όλοι οι μεγάλοι έρωτες γεννιούνται από μία στιγμή σύγκρουσης...»
.

ΗΠΑ: Κατέρρευσαν οι συνομιλίες Ρεπουμπλικάνων βουλευτών και Ομπάμα.


ΗΠΑ: Κατέρρευσαν οι συνομιλίες Ρεπουμπλικάνων βουλευτών και Ομπάμα




 



Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι συνομιλίες ανάμεσα στους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων και τον Μπαράκ Ομπάμα για τον τερματισμό της παράλυσης μέρους του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ και για την αποτροπή μιας στάσης πληρωμών. Οι Ρεπουμπλικάνοι καταγγέλλουν αδιαλλαξία του Ομπάμα και έριξαν το μπαλάκι στη Γερουσία, όπου πηγές αναφέρουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι του Σώματος μπλοκάρουν το νομοσχέδιο για αύξηση του ορίου του χρέους.
Οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές, έπειτα από μια έκτακτη συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών που πραγματοποίησαν το Σάββατο με τους επικεφαλής τους, βγήκαν οργισμένοι, κατηγορώντας τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτει τις προτάσεις τους και αρνείται να διαπραγματευτεί μαζί τους.
Μάλιστα, οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγόρησαν τον αμερικανό πρόεδρο ότι αρνήθηκε την πρότασή τους για έξοδο από την κρίση όσον αφορά το όριο του χρέους.
«Πήγαμε να διαπραγματευθούμε και δεν αποδέχθηκε καμία πρόταση» δήλωσε ο βουλευτής Ντάρελ Ίσα, έπειτα από μία κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας το πρωί του Σαββάτου (ώρα Αμερικής).
Ο Έρικ Κάντορ, επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε απογοητευμένος από την πορεία των συνομιλιών μεταξύ των Ρεπουμπλικανών και του Λευκού Οίκου.
«Στο στάδιο αυτό, ελπίζω πως η Γερουσία θα αντισταθεί και πως όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι θα μιλήσουν με την ίδια φωνή» δήλωσε.
Σύμφωνα με πηγή του Κογκρέσου, οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας μπλόκαραν το νομοσχέδιο για αύξηση του ορίου του χρέους.
Ωστόσο, ο Έρικ Κάντορ πρόσθεσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να βρουν μια λύση «το ταχύτερο δυνατό».
Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Χάρι Ράιντ και ο Ρεπουμπλικάνος ομόλογός του, Μιτς ΜακΚόνελ βρίσκονται σε συνομιλίες, αφήνοντας ανοιχτή μια χαραμάδα ελπίδας ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία, έστω και την ύστατη στιγμή.
Ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Κογκρέσο «να κάνει τη δουλειά του» και να βρει λύση για να μπει τέλος στο αδιέξοδο.
Εν τω μεταξύ, ο Πιτ Σέσιονς, υψηλόβαθμο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι τις επόμενες ημέρες θα υποβάλουν μια νέα πρόταση.
Το ρεπουμπλικανικό κόμμα αρνείται να αυξήσει το όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού, που ανέρχεται σήμερα στα 16,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Θέλοντας να επιτύχουν πλήγμα στην μεταρρύθμιση Ομπάμα στον τομέα της Υγείας, οι Ρεπουμπλικάνοι επέμειναν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι η χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών πρέπει να συνδεθεί με την καθυστέρηση της εφαρμογής της μεταρρύθμισης, παρά τις εκκλήσεις μετριοπαθών του κόμματός τους για να μη συνδέονται τα δύο θέματα.
Ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τους Ρεπουμπλικάνους να συμφωνήσουν στην αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους για μεγαλύτερο διάστημα από έξι εβδομάδες -όπως προτείνουν-, λέγοντας ότι η αμερικανική οικονομία πρέπει να περάσει την περίοδο των Χριστουγέννων χωρίς προβλήματα.

Ο γρίφος του Mr Google


Ο γρίφος του κ. Google


 
Επτασφράγιστο μυστικό εξακολουθεί να παραμένει το περιεχόμενο της συνάντησης του εκτελεστικού προέδρου της Google, κ. Έρικ Σμιτ με τον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά κατά την επίσκεψη του πρώτου την περασμένη Πέμπτη στην Ελλάδα.
Η εταιρία και το Μέγαρο Μαξίμου δεν εξέδωσαν ανακοίνωση ούτε έκαναν δηλώσεις. Και το ερώτημα που απασχόλησε τόσο την αγορά της πληροφορικής όσο και πλήθος πολιτικών ήταν τι ακριβώς ήθελε ο ισχυρότερος άνδρας του διαδικτύου στον κόσμο.
Όσοι ήλπιζαν να λάβουν απαντήσεις στα συγκεκριμένα «πολιτικά» ερωτήματα από την ομιλία που έδωσε ο κ. Σμιτ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, απογοητεύτηκαν. Ο επικεφαλής της Google μίλησε διεξοδικότατα και με τρόπο γλαφυρό μόνο για την τεχνολογία και για το δέον γενέσθαι για την οικονομική ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας και απέφυγε να τοποθετηθεί αναφορικά με τις συζητήσεις με τον πρωθυπουργό και τα πλάνα της Google στην Ελλάδα.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει προσλάβει εδώ και αρκετό καιρό διεθνή επαγγελματία του λόμπινγκ, ο οποίος έχει έδρα το Λονδίνο και πλούσια ατζέντα επαφών και γνωριμιών με πολυεθνικές επιχειρήσεις. Όπως μεταδίδουν -υπό τον όρο της ανωνυμίας- πηγές κοντά στην υπόθεση, ο «λομπίστας» του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αναλάβει για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης να έρχεται σε επαφή με επικεφαλής πολυεθνικών ομίλων, να κλείνει ραντεβού με έλληνες επιτελείς και να επιχειρηματολογεί υπέρ της προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα μας.
Μάλιστα, όπως σημειώνουν, ο μυστηριώδης «λομπίστας» του Λονδίνου φαίνεται να βρίσκεται πίσω από την όσμωση και τις επαφές που αργότερα οδήγησαν στα μνημόνια συνεργασίας με τις Huawei και την ZTE, οι οποίες αναμένεται να επενδύσουν στη χώρα μας. Ειδικότερα, η πρώτη δρομολογεί την δημιουργία κόμβου εφοδιαστικής αλυσίδας και κέντρου έρευνας και ανάπτυξης, ενώ η δεύτερη την ανάπτυξη logistics hub στον Πειραιά και maintenance center στην Αττική. «Επιτέλους, η Ελλάδα κάνει αυτό που κάνουν όλες οι χώρες της γης» παρατηρούν οι εν λόγω πηγές και επισημαίνουν την ορθότητα της πρόσληψης του μυστηριώδους Λονδρέζου.
Ωστόσο, άλλες πηγές της αγοράς αποφεύγουν να συσχετίσουν τον συγκεκριμένο πρόσωπο με την έλευση του κ. Σμιτ στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι το ραντεβού με τον κ. Σαμαρά κλείστηκε εντός των τειχών. Σημειωτέον ότι ο διευθυντής του Creative Lab της Google κ. Στιβ Βρανάκης συμμετέχει στην ομάδα για τη δημιουργία του branding της χώρας - που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση - από κοινού με τον προϊστάμενο του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού κ. Δημήτρη Πτωχό.

Στελέχη της αγοράς Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών διακρίνουν ότι δύο ακόμη λόγοι αποτελούν τα κίνητρα της επίσκεψης του επικεφαλής της Google στην Ελλάδα. Ο πρώτος είναι η ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την ελληνική κυβέρνηση στο πρώτο εξάμηνο του 2014, που θα της δώσει την δυνατότητα να καθορίσει σε μεγάλη βαθμό την ευρωπαϊκή ατζέντα. Ο δεύτερος είναι η διεθνής εμβληματικότητα που έχει για την Google η δραστηριοποίηση στη χώρα μας, η οποία αντιμετωπίζεται διεθνώς ως πεδίο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, καθώς αντανακλά τόσο την ρευστοποίηση του υφιστάμενου οικονομικού μοντέλου όσο και την ανάγκη επιστράτευσης της τεχνολογίας και της καινοτομίας για την οικονομική ανάκαμψη.
Ας σημειωθεί ότι η Google έχει ανοιχτά ζητήματα με την Κομισιόν. Η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού είχε εκκινήσει το 2010 εις βάθος έρευνα και σύμφωνα με τον επίτροπο Ανταγωνισμού, κ. Χοακίν Αλμούνια, οι κοινοτικές υπηρεσίες εντόπισαν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εκτίμησης τέσσερις προβληματικές πρακτικές της εταιρίας.

Η πρώτη αφορά τον τρόπο που η Google διαχειρίζεται τους διαδικτυακούς συνδέσμους κατά την αναζήτηση αποτελεσμάτων των χρηστών, σε σχέση με άλλους ανταγωνιστικούς της ιστοτόπους. Η δεύτερη έχει να κάνει με την χρήση ψηφιακής ύλης από τρίτα μέρη από την Google χωρίς την έγκρισή τους. Η τρίτη αφορά τους όρους που τίθενται από την Google σε εκδότες και εμποδίζουν να εμφανίζονται διαφημίσεις από ανταγωνιστές της στις ιστοσελίδες τους, ενώ η τέταρτη είναι διάφοροι περιορισμοί στην διαφήμιση. «Αυτές οι επιχειρηματικές πρακτικές είναι επιρρεπείς στο να βλάψουν τους καταναλωτές, καθώς θα έχουν λιγότερες επιλογές καινοτόμων υπηρεσιών. Για κάθε μία από τις τέσσερις θεωρούμε ότι τίθεται ζήτημα δράσης, σύμφωνα με τους δικούς μας κανόνες ανταγωνισμού» είπε πρόσφατα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η Κομισιόν ζήτησε και πήρε βελτιώσεις από την Google και στους επόμενους μήνες θα κρίνει το κατά πόσον η αγορά των ιντερνετικών αναζητήσεων θα είναι πιο ανταγωνιστική. Τα δύο μέρη βρίσκονται σε διαπραγμάτευση. Εάν υπάρξει πρόοδος, το θέμα θα «καθαρίσει» την Άνοιξη. Εάν όχι, η Κομισιόν θα σκληρύνει την στάση της και σε περίπτωση που η Google δεν «συνετιστεί», ο κ. Αλμούνια προειδοποίησε με την επιβολή «προστίμου - μαμούθ» αντίστοιχο με αυτό των 561 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην Microsoft.

Η Google έχει βρεθεί στα πόδια του κ. Αλμούνια και σε άλλες υποθέσεις. Μία αφορά τις πατέντες της Motorola Mobility, που πέρασε στην Google, η επίλυση της οποίας εκκρεμεί. Μία άλλη έρευνα για το οικοσύστημα του android, η οποία προέκυψε από καταγγελίες βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ άλλα θέματα όπως η πολιτική απορρήτου και τα προσωπικά δεδομένα απασχολούν αρκετά κράτη - μέλη.

Λάδι τα καρτέλ με ευθύνη Χατζηδάκη!

Λάδι τα καρτέλ με ευθύνη Χατζηδάκη!!!






Την ώρα που οι έλληνες πολίτες κινδυνεύουν με φυλακίσεις και κατασχέσεις της περιουσίας τους για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ, κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις είναι πολύ πιθανό να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από τα πρόστιμα εκατομμυρίων που τους έχουν επιβληθεί.

Ο κίνδυνος να καταπέσουν στα δικαστήρια οι αποφάσεις που εκδίδουν σχεδόν όλες οι Ανεξάρτητες αρχές στη χώρα μας, είναι πλέον υπαρκτός μετά την απόφαση βόμβα του ΣτΕ, που αποφάνθηκε ότι εφόσον η θητεία των μελών τους έχει λήξει και δεν έχει ανανεωθεί στον προβλεπόμενο συνταγματικό χρόνο, η σύνθεσή τους είναι παράνομη. 

Μία από τις Αρχές που έχουν επιβάλλει πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ σε πολλές επιχειρήσεις τροφίμων, supermarket, γάλακτος και άλλες μεγάλες πολυεθνικές και μη, είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η θητεία των μελών της  έχει λήξει εδώ και 13 μήνες (από τον Σεπτέμβριο του 2012) και κάθε νομοθετική ρύθμιση που υπάρχει για την παράταση της θητείας της πέραν του «εύλογου χρόνου»» είναι άκυρη.
Αρα υπάρχει ο κίνδυνος να θεωρηθεί ότι εκδίδει αποφάσεις με παράνομη σύνθεση. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Κυριτσάκης διορίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 από τον υπουργό Χατζηδάκη και έως σήμερα ούτε έχει αντικατασταθεί ούτε έχει ανανεωθεί η θητεία του.
Αραγε ο κ. Κώστας Χατζηδάκης γιατί δεν έχει μεριμνήσει, προκειμένου να εξαλειφθεί αυτός ο κίνδυνος σε μία περίοδο που και το τελευταίο ευρώ είναι απαραίτητο για τα ταμεία του κράτους;

Η απόφαση του ΣτΕ

Αφορμή για όλα αυτά τα ερωτήματα ήταν η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική τη μακροχρόνια παράταση θητείας μελών Ανεξάρτητων Αρχών και εξέφρασε την άποψη ότι το διάστημα των 22 μηνών υπερβαίνει τον ανεκτό από το Σύνταγμα εύλογο χρόνο. Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου έκρινε ότι «κατά την έννοια της ρύθμισης του άρθρου 101Α του Συντάγματος, η οποία προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία εντός ορισμένων χρονικών ορίων και καθιερώνει ρητώς "ορισμένη" θητεία των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών, είναι μεν ανεκτή η συνέχιση της λειτουργίας των εν λόγω Αρχών μετά τη λήξη της θητείας των μελών τους και μέχρι την επιλογή νέων, μόνον όμως για εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο κρίνεται κατά τις εκάστοτε συντρέχουσες περιστάσεις».
«Τούτου έπεται», συνεχίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, ότι, «μετά την πάροδο του εύλογου χρόνου, το Σύνταγμα δεν ανέχεται πλέον την παράταση της θητείας των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής, η δε Ανεξάρτητη Αρχή δεν διαθέτει από το χρονικό αυτό σημείο και εφεξής νόμιμη συγκρότηση». Ωστόσο, πέντε μέλη του δικαστηρίου (μεταξύ αυτών κι ο τέως πρόεδρος του ΣτΕ Κ.Μενουδάκος) εξέφρασαν αντίθετη γνώμη, δηλαδή ότι είναι συνταγματικά ανεκτή η παράταση της θητείας των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών για εύλογο διάστημα, προκειμένου να διασφαλιστεί η εξυπηρέτηση ζωτικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου.
 Ωστόσο, πέντε μέλη του δικαστηρίου (μεταξύ αυτών κι ο τέως πρόεδρος του ΣτΕ Κ.Μενουδάκος) εξέφρασαν αντίθετη γνώμη, δηλαδή ότι είναι συνταγματικά ανεκτή η παράταση της θητείας των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών για εύλογο διάστημα, προκειμένου να διασφαλιστεί η εξυπηρέτηση ζωτικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου.


 Του Νίκου Σαμοΐλη από τη www.fpress.gr