Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...



Οι τράπεζες αποτελούν σημαντικό μέρος της τεράστιας οικονομικής κρίσης που βιώνει ο τόπος. Οι επιλογές τους ακόμα και πριν την κρίση και ο τρόπος λειτουργίας τους, αποτέλεσαν αρνητικό παράγοντα στην εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας.  
Οι τράπεζες από το 2008 ενισχύονται με χρήματα και δεσμεύσεις του ελληνικού λαού. Τα ποσά των ενισχύσεων μαζί με αυτό της ανακεφαλαίωσής τους, έχουν ξεπεράσει τα 200 δις Ευρώ. Αυτά είναι χρήματα που καλούνται να πληρώσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, ακόμα και οι αγέννητες γενιές που θα έλθουν.
Ουσιαστικά και με την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, ο ελληνικός λαός έχει εξαγοράσει και τα «κόκκινα» δάνεια των δανειοληπτών και καλείται στις επόμενες δεκαετίες να καταβάλλει τεράστια χρηματικά ποσά.
Είναι συνεπώς σαφές ότι τα δάνεια αυτά, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις από αυτά, δεν μπορούν πλέον να τα κατέχουν και να τα διαχειρίζονται οι τράπεζες και οι τραπεζίτες, να τα εκποιούν σε τρίτους, να είναι και να συμπεριφέρονται ως κύριοι των αξιώσεων.          
Η δίκαιη και ορθή κοινωνικά λύση είναι απλή: Oι οφειλές για τα στεγαστικά δάνεια και οι εξασφαλίσεις για αυτά, πρέπει να περιέλθουν στην άμεση και διακριτή κυριότητα του ελληνικού κράτους, με την δημιουργία ειδικού ταμείου, στο οποίο θα ενταχθούν τα δάνεια, οι εμπράγματες ασφάλειες και οι καταβολές για αυτά.
Δεν είναι ορθό, νόμιμο και δίκαιο να καλείται σύμπασα η ελληνική κοινωνία να καλύψει τις ζημίες από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να μην έχει την κυριότητα αυτών και άμεσο έλεγχο σε ότι τα αφορά.
Οι τράπεζες και οι τραπεζίτες έχουν πληρωθεί από τον ελληνικό λαό για τα δάνεια αυτά και οι εξ αυτών απαιτήσεις έπρεπε ήδη να έχουν περιέλθει στον ελληνικό λαό. Ο,τιδήποτε άλλο αποτελεί απιστία σε βάρος του ελληνικού λαού, που έχει καταβάλει το αντίτιμο των επισφαλειών των δανείων στους μετόχους των τραπεζών.
Το ειδικό αυτό ταμείο, διοικούμενο από πρόσωπα που θα επιλέξει δημοκρατικά ο ελληνικός λαός, ως ανεξάρτητη αρχή :
-  Μπορεί να ρυθμίσει την τύχη των δανείων και των ακινήτων, με γνώμονα το κοινό καλό και το κοινωνικό συμφέρον.
-  Μπορεί να αποτελέσει μηχανισμό χρηματοδότησης και μοχλό της ανάπτυξης της χώρας
-  Θα αποτελέσει την δίκαιη λύση για όλους τους Έλληνες λήπτες ή μη λήπτες δανείων.
-  Θα βελτιώσει την εικόνα των οικονομικών στοιχείων των ίδιων των τραπεζών.
  Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να ρυθμίσει την τύχη των αξιώσεων και των ακινήτων, με γνώμονα την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια και την πρόοδο των ανθρώπων, χωρίς την περαιτέρω κερδοσκοπική παρέμβαση των συμφερόντων ημεδαπών και ξένων παραγόντων.

* ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
 * ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
 * ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ – ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου