Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Στο εκτελεστικό απόσπασμα πρώην ερωμένη του βορειοκορεάτη δικτάτορα.

ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ «ΠΟΡΝΟΤΑΙΝΙΑ»

Στο εκτελεστικό απόσπασμα οδηγήθηκε πρώην σύντροφος του βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν, μαζί με άλλους 12 συναδέλφους της, κατηγορούμενη ότι πρωταγωνιστούσε σε ερασιτεχνικές πορνογραφικές ταινίες.Την είδηση που αναπαράγει ο βρετανικός Independent, δημοσίευσε η έγκυρη εφημερίδα της Νοτίου Κορέας, Chosun Ilbo.

Στο εκτελεστικό απόσπασμα πρώην ερωμένη του βορειοκορεάτη δικτάτορα
Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό έντυπο, οι συντελεστές μιας αρκετά γνωστής στη Βόρειο Κορέα ορχήστρας, καθώς και ενός μουσικού συγκροτήματος, συνελήφθησαν στις 17 Αυγούστου κατηγορούμενοι ότι κατέγραψαν σε βίντεο τις μεταξύ τους ερωτικές περιπτύξεις, πουλώντας μετά τις κόπιες.
Στην κατοχή πάντως μερικών από τους μουσικούς βρέθηκαν και αντίτυπα της Βίβλου γεγονός που, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται η νοτιοκορεατική εφημερίδα, οδήγησε τους αρχές να μεταχειρισθούν τους συλληφθέντες ως αντιφρονούντες.
Και οι 13 εκτελέστηκαν δημοσία θέα, διά πυροβολισμού, τρεις ημέρες αργότερα, στις 20 Αυγούστου.
Αναγκαστική παρακολούθηση της εκτέλεσης
Τα υπόλοιπα μέλη της Ορχήστρας (Unhasu Orchestra) και του μουσικού συγκροτήματος (Wangjaesan Light Music Band) εξαναγκάσθηκαν να παρακολουθήσουν την εκτέλεση, ενώ, τηρώντας τους σχετικούς νόμους του καθεστώτος περί συνευθύνης, οι οικογένειες των μουσικών μετεφέρθησαν και αυτές σε στρατόπεδα κράτησης.
Ανάμεσα στους εκτελεσθέντες είναι και η Χιον Σονγκ-γολ, μια τραγουδίστρια η οποία το 2005 είχε κερδίσει και έναν Ουγγαρέζικο διαγωνισμό με το τραγούδι «Ενα κορίτσι στη ράχη του αλόγου»....
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης, είχε γνωρίσει την Χιον πριν από μία δεκαετία. Παρέμειναν μαζί εωσότου η σχέση τους αποδοκιμάστηκε από τον εκλιπόντα δυνάστη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ιλ.
Μυστήριο ο ρόλος της συζύγου του δικτάτορα
Ρεπορτάζ του νοτιοκορεατικού Τύπου εμφανίζουν φωτογραφίες του νεαρού δικτάτορα να παρακολουθεί μία συναυλία που έδωσε η Χιόν στις 8 Αυγούστου στην ΠιονγκΓιανγκ, ενώ υπήρχαν φήμες ότι το ζευγάρι συνέχιζε να έχει σχέσεις παρότι και οι δύο είχαν προχωρήσει σε γάμους.
Η νοτιοκορεατική εφημερίδα αναφέρει μάλιστα ότι η νυν σύζυγος του νεαρού δικτάτορα, η Ρι Σολ Γιου υπήρξε μέλος της ορχήστρας Unhasu Orchestra προτού παντρευτεί: «Παραμένει αβέβαιο εάν έχει ανάμειξη στις εκτελέσεις».
Αλλες, επίσης ανώνυμες πηγές νοτιοκορεατικών Μέσων, θεωρούν ότι οι εκτελέσεις έχουν να κάνουν με πρόσφατες δραστηριότητες του δικτάτορα τον οποίο περιγράφουν αποφασισμένο να «εξαφανίζει με αγριότητα οποιονδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει την εξουσία του».
Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τόκυο (Toshimitsu Shigemura) εκτιμά στην βρετανική Daily Telegraph ότι θεωρεί απίθανη την εκτέλεση ως ποινή για τη δημιουργία πορνογραφικών βίντεο:
«Σε μια τέτοια περίπτωση θα προτιμούσαν να τους εξαφανίσουν μέσα στο σύστημα των φυλακών».
«Υπάρχει πολιτικός λόγος πίσω από αυτό. Εκτός και αν επειδή η νυν σύζυγος του Κιμ ανήκε κι εκείνη κάποτε στο ίδιο γκρουπ, οι εκτελέσεις αυτές έχουν να κάνουν περισσότερο με τη σύζυγο του δικτάτορα», προσθέτει ο καθηγητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου