Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η τρόϊκα ...στο Ευρωκοινοβούλιο για τον αργό θάνατο των Ελλήνων...

Του Αλφόνσου Βιτάλη
Τουλάχιστον το Ευρωκοινοβούλιο έκανε στοιχειωδώς το καθήκον του. Κάλεσε την  Τρόϊκα να δώσει εξηγήσεις για την «εξόντωση» του Ελληνικού λαού και το οικονομικό ολοκαύτωμα που επιβάλλει με το λαθεμένο, όπως πλέον αναγνωρίζεται και διεθνώς πρόγραμμά της . 
Πιθανόν οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών λαών να μπορούσαν να στριμώξουν κι΄άλλο με τις ερωτήσεις και τις παρεμβάσεις τους τους «Τροϊκανούς». Όμως, ήταν μια καλή προσπάθεια , έστω και με αργοπορία,  για τη διεθνή απονομιμοποίηση του οικονομικού εκτρώματος , με το οποίο οδηγούν στον αφανισμό μια ολόκληρη χώρα που έχει μεταβληθεί σε πειραματόζωο των ακραίων φονταμενταλιστών του νεοφιλελευθερισμού για ολόκληρη την ευρωζώνη.

Ουδείς βέβαια από τους λαλίστατους στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, εκπροσώπους του ελληνικού λαού , διανοήθηκε  να καλέσει για «ανάκριση» την Τρόϊκα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Και όμως, όφειλαν και οφείλουν, όλα όσα υπέρ ή κατά του Μνημονίου περιφέρουν στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, να τα συζητήσουν πρόσωπο με πρόσωπο με την Τρόϊκα μέσα στη Βουλή ,  πολύ περισσότερο όταν  η πλειοψηφία ψηφίζει με «ρυθμούς  πολυβόλου» όλα όσα απαιτεί η «Τρόϊκα» . 
Τις ώρες που μέσα στην ίδια την Ευρώπη διαμορφώνεται ένα ισχυρό ρεύμα αμφισβήτησης των πολιτικών της Τρόϊκας , στην Ελλάδα που είναι γονατισμένη και εξοντώνεται καθημερινά, κανένας μα κανένας δεν έχει ακόμα παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο Εθνικό Σχέδιο για την ανόρθωση της οικονομίας της χώρας και την στήριξη της διαλυμένης κοινωνίας. Ειδικά τα δύο μεγάλα κόμματα , ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ , παρά το ότι έχουν ήδη παρέλθει πάνω από δύο χρόνια που η Ελλάδα ζει υπό την Τρόϊκα και το Μνημόνιο, δεν έχουν παρουσιάσει το παραμικρό εναλλακτικό Πρόγραμμα που θα βάλει την χώρα σε μια νέα τροχιά.

Το μόνο που κάνουν είναι να κατασκευάζουν «ευχολόγια» και εκβιαστικά διλήμματα για να μπορέσουν να συγκρατήσουν τους οπαδούς τους και να αποφύγουν ένα εκλογικό πατατράκ. 
Αν κάποιος όφειλε να έχει ζητήσει εξηγήσεις από την Τροϊκα , είναι πρώτο από όλους το ελληνικό Κοινοβούλιο και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού. Αυτοί που με την δημοκρατική νομιμοποίηση που έχουν, μπορούσαν να έχουν βάλει φρένο σε παράλογες απαιτήσεις και πρακτικές μαζικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας. Εξαντλούν όμως την ενέργεια τους σε αναλύσεις στα ερτζιανά ή στα τηλεοπτικά κανάλια και στις μεταξύ τους «κοκορομαχίες». 
Βέβαια, αν κάτι ήταν αξιοσημείωτο στη  διαδικασία που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι ότι οι «υπάλληλοι» (δηλαδή, ο Τόμσεν και η παρέα του, που όταν έρχονται στην Ελλάδα ξεπερνούν κάθε όριο ωμών εκβιασμών και προκλήσεων) , «κρύφτηκαν» . Και κρύφτηκαν πίσω από τους πολιτικά υπεύθυνους για αυτό το ολοκαύτωμα: Την γραφειοκρατική νεοφιλελεύθερη παρέα της Κομισιόν, η οποία μέσω του Επιτρόπου για τα Οικονομικά κ. Ολι Ρεν, ανέλαβε να ...καθαρίσει και να δώσει πλήρη πολιτική κάλυψη στα εγκλήματά τους.

Ο κ. Ρεν που φαίνεται ότι απολαμβάνει να ενημερώνει επιλεκτικά δημοσιογράφους σε πανάκριβες σάουνες, ήταν εκείνος που ως Επίτροπος για Διεύρυνση της Ε.Ε , απειλούσε με «ολοκαύτωμα»  την Κύπρο αν ψήφιζε κατά του Σχεδίου Ανάν το 2004 και διέσυρε και τότε την Ελλάδα, ότι δεν πιέζει για να αλλάξουν άποψη οι Κύπριοι. Μόνο που αν τότε οι Κύπριοι ακολουθούσαν τις εντολές του , σήμερα δεν θα υπήρχε η Κυπριακή Δημοκρατία και πολύ περισσότερο δεν θα είχε καν κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την περαιτέρω οικονομική της ανάκαμψη, μέσω της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που έχει ήδη ξεκινήσει. 
Και βέβαια, τόσο ο κ. Ρεν όσο και οι «υπάλληλοι» της Τρόϊκας , «πιπίλισαν και πάλι την ίδια «καραμέλα» , ότι δηλαδή για όλα φταίνε οι Έλληνες που καθυστερούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα και να πιουν το "πικρό φάρμακο" , που όμως είναι το μοναδικό για να τους θεραπεύσει. Μόνο που την ίδια ώρα κορυφαίοι οικομολόγοι απ’ όλο τον κόσμο , αμφισβητούν ανοικτά  το Πρόγραμμα της Τρόϊκας , ενώ τις ίδιες ώρες φουντώνει σε όλη την Ευρώπη το ρεύμα που αμφισβητεί τις συνταγές των «επίδοξων σωτήρων της Ελλάδας και ευρύτερα της ευρωζώνης».

Αυτό βέβαια που δεν καταλαβαίνουν ούτε οι νεοφιλελεύθεροι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, ούτε και οι «υπάλληλοί» τους , είναι ότι καμία «αυταρχική λύση» δεν διαρκεί αιώνια και πως η Ιστορία καταγράφει και κατατάσσει αυτούς που οδηγούν λαούς και κοινωνίες σε ολοκαυτώματα....

από το New Deal