Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Μπούμερανγκ


Του Δημήτρη Δανίκα

Αποκάλυψη λίαν συντόμως. Η ώρα της κρίσεως. Η στιγμή της μεγάλης αλήθειας. Υποκειμενικής και αντικειμενικής. Καθενός εξ ημών και υμών. Αλλά και του τόπου γενικώς. 
Οταν με το καλό εμείς τα υποζύγια θα προσέλθουμε στις κάλπες. Οταν θα πιούμε το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία σταγόνα. 
Εκεί θα αποκαλυφθεί ποιοι είμαστε και σε ποιον θεό πιστεύουμε. Εκεί, όχι στο πετροβόλημα, θέλω να σε δω τί και ποιόν θα ψηφίσεις για να κυβερνήσει τον τόπο αυτό. Και από τώρα στοιχηματίζω ότι τρεις βεβαιότητες θα γκρεμιστούν σαν τραπουλόχαρτα σ' ένα τραπέζι άδειο από ελπίδες και γεμάτο πανικό. 
Πρώτο λοιπόν. Αντιθέτως απ' ότι φαίνεται και απ' ότι γράφεται και διαδίδεται. Η Τρόικα, ηΜέρκελ και ο Σόιμπλε στηρίζουν και καθόλου δεν πολεμούν τον ελληνικό δικομματισμό. Ετσι εξωτερικά φαίνεται. Ετσι δεν είναι; Το εξηγώ. 
Και έρχομαι στην δεύτερη βεβαιότητα που στην προεκλογική περίοδο θα πέσει σαν σάπιο μήλο. Γιατί στις εκλογές το κεντρικό δίλημμα, το διακύβευμα, όπως λένε οι λαλίστατοι πολιτικοί, δεν θα είναι Σαμαράς ήΒενιζέλος (φερ' ειπείν). Αλλά θα είναι «Σωτηρία με το ευρώ» ή «χρεοκοπία με την δραχμή». Τουτέστιν οι ένοχοι αυτής της μνειωμώδους, επικών διαστάσεων καταστροφής, θα εμφανιστούν ως σωτήρες μιας αυριανής, ανοδικής προοπτικής. Εμείς, θα λένε, αυτοί που διαπραγματεύτηκαν και έσωσαν την χώρα από την χρεοκοπία. Εμείς οι αξιόπιστοι συνομιλητές της Τρόικας. Εμείς με το Μνημόνιο των δύσκολων, τραγικών μέτρων. Ενός μονόδρομου για την έξοδο από την κρίση και την φυγή προς ένα καλύτερο μέλλον. Εμείς κουβαλήσαμε όλο αυτό το βάρος. Εμείς ταπεινωθήκαμε διεθνώς. Εμείς οι ένοχοι λοιπόν. Αφομοιώσαμε το μάθημά μας. Από εδώ και εμπρός θα αλλάξουμε ριζικώς. Επομένως αν ψηφίσεις Τσίπρα, Παπαρήγα και τον Καρατζαφέρη τον κωλοτούμπα είναι σα να βάζεις το χέρι σου στην σκανδάλη και να πυροβολείς την οικογένεια σου, τον εαυτό σου και την πατρίδα σου. Γιατί αυτοί είναι αντιμνημονιακοί. Τυχοδιώκτες και πολιτικά αυτιστικοί. Για να κερδίσουν μερικές ψήφους δεν διστάζουν να σου πουλήσουν τσάμπα μαγκιά και τσάμπα επανάσταση για χαϊβάνια ελληνικά. 
Ετσι ερχόμαστε στην τρίτη και τελευταία βεβαιότητα που λίαν συντόμως θα σωριαστεί σαν τους πύργους στην άμμο. Αυτή και η στοιχειώδης διαλεκτική. Αυτό που σήμερα φαίνεται μαύρο, αύριο θα είναι άσπρο. Και τούμπαλιν. Ετσι τα δύο κυβερνητικά κόμματα θα επιστρέψουν σαν μπούμερανγκ στον Ελληνικό λαό, το δίλημμα το εκβιαστικό: Ευρώ η δραχμή; 
Η μοίρα του τόπου στο χέρι σου λοιπόν. Κι έτσι οι σημερινές δημοσκοπήσεις θα αποδειχτούν οφθαλμαπάτη χάρτινη και χτεσινή... Κι έτσι το μεν ΠαΣοΚ με νέο αρχηγό θα ανακτήσει μέρος της χαμένης του δύναμης. Και η ΝΔ θα εξασφαλίσει μεγαλύτερο ποσοστό από το σημερινό είκοσι τοις εκατό. Που πάει να πει ότι ουδείς δικαιούται την επαύριο να ισχυριστεί. Οτι δεν ήξερε. Οτι τον γέλασαν. Οτι τον παραπλάνησαν. Οτι δηλαδή φταίνε μόνο οι συνήθεις ύποπτοι οι πολιτικοί. Οπου νά' ναι έρχεται η ώρα της κρίσεως για καθένα που ζει εδώ. Για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση όλοι μα όλοι θα συναντηθούν με την Αλήθεια την πικρή!

Από ΤΟ ΒΗΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου