Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Του Κώστα Μπετεινάκη

Έχω μια μικρή υπόνοια, πως οι κομματικά υπάκουοι «αριστεροί» της ΠΟΕΣΥ, θα μαζέψουν -έστω την ύστατη στιγμή- την απεργία που έχουν κηρύξει, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της ΓΕΣΕΕ, «τα Μέσα να καλύπτουν τις κινητοποιήσεις». Δεν καταλαβαίνουν ότι άλλο είναι ο κόσμος πανελλαδικά να παρακολουθήσει από κοντά «ζωντανά» μια από τις μεγαλύτερες, όπως αναμένεται διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα αντιλαϊκά μέτρα, κι άλλο να περιχαρακώσει το ΠΑΜΕ στη χωριστή συγκέντρωση τα μέλη του, κι ο ΣΥΡΙΖΑ -όσα δεν αγανακτούν στο Σύνταγμα- τα δικά του. (Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρώτο κόμμα που προσπάθησε να χαϊδέψει τους αγανακτησμένους του Συντάγματος).

Αφού λοιπόν οι «αριστεροί» της ΕΣΗΕΑ δεν κατόρθωσαν να σύρουν τον κλάδο σε παράνομη απεργία –μια και δεν έχουν κατορθώσει να τα βρουν μεταξύ τους να κάνουν προεδρείο- έβαλαν να τραβήξει το κάρο η ΠΟΕΣΥ –χωρίς να προηγηθεί προσυνεννόηση με τις άλλες ενώσεις.



Έχουν άραγε σκεφτεί οι στενόμυαλοι συνδικαλιστές της απεργιακής μονομανίας, ποιον πραγματικά ευνοεί το μπλακ άουτ στην ενημέρωση;

Αλλά οι εξελίξεις τους έχουν ήδη ξεπεράσει. Η ξαφνική συνάντηση που προγραμματίστηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο για συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, δημιουργεί και νέο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον που, όσοι προκήρυξαν την απεργία, θα φανεί ότι προσπαθούν να πνίξουν. Όπως και τις πολιτικές εξελίξεις που έχει προκαλέσει η ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λιάνη και η επιστολή –καταπέλτης για το Μνημόνιο-2 και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που έστειλε στον πρωθυπουργό. Καθώς και οι μασημένες δηλώσεις του επίσης βουλευτή του ΠαΣοΚ Κοζάνης, Αθανασιάδη.

Η παράταξη ΚΕΔ στην ΕΣΗΕΑ, είχε για σύνθημα «όχι στις τυφλές απεργίες». Το σύνθημα αυτό είναι τόσο επίκαιρο σήμερα. Αλλά όπως φαίνεται, εκείνο που λείπει από τον κλάδο –ναι συνάδελφοι, εσείς εκλέξατε τους πολιτικά υπάκουους και διστακτικούς- είναι ηγεσία με προνοητικότητα, αποφασιστικότητα, και να υπηρετεί τα γενικότερα συμφέροντα των δημοσιογράφων, και όχι τα στενά κομματικά.

Η θέση της ΚΕΔ, της Δημοσιογραφικής Μεταρρύθμισης και άλλων μελών του νεοεκλεγέντος συμβουλίου είναι πως δεν μπορεί να απεργεί η Eνημέρωση όταν τρέχουν γεγονότα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να συμμετέχουν δημοσιογράφοι σε γενικές απεργίες, επειδή με τον τρόπο αυτό δεν προβάλλονται τα συλλαλητήρια.

Αργά το βράδυ ο πλειοψηφών σύμβουλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δ. Τσαλαπάτης μετέφερε τους προβληματισμούς αυτούς, αλλά και τα αγωνιώδη ερωτήματα πολιτικών συντακτών και άλλων συναδέλφων, στον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ. Εκείνος όμως, επικαλείται την άρνηση των τεχνικών ραδιοφώνου και τηλεόρασης καθώς και της Ομοσπονδίας της ΕΡΤ ΠΟΣΠΕΡΤ που δεν συμφωνούσαν να αρθεί η απεργία. Για τις εφημερίδες, ουδέν ανέφερε…

Ο θαυμαστός νέος κόσμος με τα νέα κράτη -προτεκτοράτα

Το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου αιώνα, η κυρίαρχη προπαγάνδα προσπαθούσε να μας πείσει ότι ο μέγιστος εχθρός μας ήταν ο κομμουνισμός. Μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, ήρθε η σειρά της διάλυσης των ισχυρότερων κρατών του ανατολικού μπλοκ. Η κραταιά κάποτε ΕΣΣΔ διαλύθηκε με την δημιουργία 15 νέων κρατών. Η Γιουγκοσλαβία υποχρεώθηκε από την βίαιη ξένη επέμβαση (ΝΑΤΟ) να διαλυθεί δημιουργώντας ταυτόχρονα σχέσεις μίσους ανάμεσα στους συντελεστές της άλλοτε ανεξάρτητης γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας. Πλην Σλοβενίας και πΓΔΜ, που με ισχυρούς προστάτες γλίτωσαν τη δίνη του εμφυλίου πολέμου. Η Τσεχοσλοβακία, κατόρθωσε να κοπεί στα δύο ειρηνικά. Όλα αυτά μας κάνουν να σκεφτόμαστε ποιος έχει σειρά;

Επειδή, κατόπιν με την πρόφαση ότι βρέθηκε ο νέος εχθρός, η τρομοκρατία -που επικεντρώθηκε στην «τρομοκρατία των ισλαμιστών εξτρεμιστών»… τριχοτομήθηκε η κρατική οντότητα του Ιράκ με επικυρίαρχους πάντα τους Αμερικανούς, και το Αφγανιστάν.

Ύστερα ήρθε η σειρά της Λιβύης. Εκεί δημιουργήθηκε το κράτος της Βεγγάζης, που ήδη αναγνωρίστηκε από τη Γερμανία. Και το ΝΑΤΟ κάνει έναν ακόμα πόλεμο εναντίον ενός ανυπάκουου ηγέτη…

Η οικονομική τρομοκρατία

Μετά τον πόλεμο εναντίον της «ισλαμικής τρομοκρατίας», βρεθήκαμε σε νέα εμπόλεμη κατάσταση μέσα σε ατμόσφαιρα οικονομικής τρομοκρατίας.

Ο οικονομικός πόλεμος Ευρώπης –Αμερικής, έχει για την ώρα νικητές τύπου Γκόλντμαν Ζακς και τους περιβόητους «οίκους αξιολόγησης». Επειδή για την ώρα ουδείς αναφέρεται στην επαπειλούμενη κατάρρευση της αμερικανικής οικονομίας, που παραπαίει εδώ και χρόνια, μετά την ΕΝΡΟΝ κλπ.

Μετά την παραδοχή του ΓΑΠ του ελάχιστου, ότι «έχει χαθεί μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας», το οικονομικό επιτελείο του με πρωταγωνιστή τον απερίγραπτο Παπακωνσταντίνου, προωθεί την ολοκληρωτική υποταγή μας στο ελεγχόμενο από εβραϊκό λόμπι τραπεζικό σύστημα, με το ξεπούλημα όσης εθνικής περιουσίας έχει μείνει σε κρατικό έλεγχο.

Ουδείς μας λέει όμως, τι θα απογίνει μετά το ξεπούλημα των κερδοφόρων επιχειρήσεων, σε ξένα χέρια; Πόσα θα πρέπει να πληρώσουν οι συνήθεις ύποπτοι - μικρομεσαίοι, μισθωτοί και χαμηλοσυνταξιούχοι; Επειδή αφού δεν πειράζουν το ντόπιο κεφάλαιο, θα ενοχλήσουν τους ξένους «επενδυτές»… Έχει υπολογίσει κάποιος πόση είναι η υποτιμημένη αξία των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εθνικών επιχειρήσεων, μετά το ηθελημένο κατρακύλισμα των χρεογράφων;

Κι ο λαός ΠΑΡΑΖΑΛΙΣΜΈΝΟΣ επί σχεδόν δύο χρόνια, από οικονομικά μεγέθη, Σι Ντι Ες, κι άλλες αρλούμπες της εικονικής τραπεζικής πραγματικότητας, που προβάλλονται από τα ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ, έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη του στο πολιτικό σύστημα και στους αρτηριοσκληρωτικούς κομματικούς μηχανισμούς περιμένει κάποια σανίδα σωτηρίας. Ελπίζουμε όχι κάποιον αυτόκλητο σωτήρα.

Και ελπίζω να μην μας ξεκινήσουν πόλεμο εναντίον των εξωγήινων...


Από το www.styx.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου