Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ...ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

Μπορούν οι απανταχού της γης "βάζελοι" να φωνάζουν όσο θέλουν, να κλαίνε όσο θέλουν, να χτυπιούνται από πάνω μέχρι κάτω, μπας και δημιουργήσουν εντυπώσεις για ένα πρωτάθλημα που έχασαν λόγω της ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ του Ολυμπιακού, αλλά ορισμένα πράγματα που έχουν γίνει φέτος δεν ξεχνιούνται. Και δεν πρέπει να τα ξεχνούν ούτε οι ίδιοι. Διότι το "πτώμα", όπως και οι ίδιοι χαρακτήριζαν τον Παναθηναϊκό μέχρι και πριν από μερικές αγωνιστικές, τόσο καιρό συντηρούνταν χάρη σε τεχνητές αναπνοές. Που προσέφεραν απλόχερα διαιτητές, βοηθοί, πειθαρχικές επιτροπές με τις αποφάσεις τους, ακόμα και αντίπαλοι, που εμφανίζονταν… μαρμαρωμένοι όταν έβλεπαν μπροστά τους πράσινες φανέλες.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, λοιπόν:

* Τον ΔΑΛΟΥΚΑ, που τη 2η αγωνιστική, την πρώτη μετά την επιστροφή του κ. Πατέρα στην προεδρία (προτού την… ξανακάνει πάλι), ανακάλυψε πέναλτι στο αέρινο πέσιμο του Βύντρα στην περιοχή του Άρη. Χάρη σ’ αυτό το σφύριγμα, ο Παναθηναϊκός πήρε τρεις ΚΑΛΠΙΚΟΥΣ βαθμούς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τρεις απ’ τους πολλούς φετινούς. Αυτή, βλέπετε, ήταν μόνο η αρχή. Ή, ορθότερα, η αρχή της… συνέχειας από πέρυσι. Και τότε, βέβαια, που ο κ. Πατέρας δήλωνε δημόσια ότι το πέναλτι ήταν κανονικό, κανενός δεν προσβαλλόταν η νοημοσύνη και κανείς δεν ενοχλείτο. Τώρα, ξαφνικά, απέκτησαν διάφορες ευαισθησίες οι… «ανεξάρτητοι». Συνεχίζουμε, όμως… ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ:

* Τον ΤΡΙΤΣΩΝΗ, που στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ της 6ης αγωνιστικής δεν απέβαλε τον Σαριέγκι (όσο ακόμα το αποτέλεσμα ήταν στο 0-0), όταν ως τελευταίος παίκτης ανέτρεψε τον Ίβιτς που έβγαινε σε προφανή θέση για γκολ. Στην επανάληψη, χάρισε την αποβολή και στον Σπυρόπουλο, ολοκληρώνοντας το… ευεργετικό, για τους «πράσινους», έργο του.

* Τον ΚΑΚΟ και, μάλιστα… εις διπλούν! Στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής, καθόρισε… ΣΤΕΓΝΑ το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Ολυμπιακό, καθώς χάρισε κάρτες στους Ζιλμπέρτο Σίλβα, Βύντρα που μπορεί να έφταναν ώς την αποβολή, δεν έδωσε στο δεύτερο ημίχρονο πέναλτι υπέρ του Φουστέρ σε ανατροπή απ’ τον Σπυρόπουλο και δύο λεπτά αργότερα, ως άλλος… Κύρος Γρανάζης, εφηύρε πέναλτι από 45 μέτρα απόσταση σε τάκλιν του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Σισέ. Πέναλτι και αποβολή του διεθνούς αμυντικού, για να διασφαλίσει τον «άσο». Σ’ ένα ματς, που άριστοι… συμπαραστάτες ήταν και οι βοηθοί του Ακρίβος και Τάτσης.

* Τον Κάκο, λοιπόν, που ανέλαβε ξανά έργο τη 19η αγωνιστική στη Νέα Σμύρνη, όταν και χάρισε την ισοφάριση κι ένα βαθμό στον Παναθηναϊκό, στήνοντας με το «έτσι θέλω» την μπάλα στην άσπρη βούλα, σε απομάκρυνση της μπάλας του Κουμορτζί και θεατρινίστικο πέσιμο του Λέτο στην περιοχή.

* Τον ΒΟΣΚΑΚΗ, που «έπνιξε» πέναλτι υπέρ του Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, αναγκάζοντας το «γηραιό» να βγάλει οργισμένη ανακοίνωση σε βάρος του, για την εύνοια που παρείχε στον Παναθηναϊκό, στον αγώνα της 11ης αγωνιστικής.

* Τον ΠΑΜΠΟΡΙΔΗ και τη… μεγαλοψυχία του, καθώς αν δεν έστηνε εκείνος την μπάλα στο σημείο του πέναλτι στο 79ο λεπτό του αγώνα του Παναθηναϊκού στην Κέρκυρα, δεν υπήρχε περίπτωση να έφευγαν με τη νίκη οι «πράσινοι» απ’ το νησί.

* Τον ΜΑΝΤΑΛΟ, εννοείται! Αυτό το «παιδί του Βαρούχα», που δεν είδε αυτό που παρατήρησε ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ! Το χέρι του Πλεσί, δηλαδή, στο 40ό λεπτό του αγώνα Παναθηναϊκού – Πανσερραϊκού στο ΟΑΚΑ, όσο το σκορ ήταν ακόμα 1-0. Στέρησε στο σημείο εκείνο την ισοφάριση απ’ τους φιλοξενουμένους και καταχώρισε το όνομά του στους μεγάλους «πράσινους» ευεργέτες.

* Τον ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ, άλλο καμάρι της Αθήνας και εκ μεταγραφής Αχαιό. Ο πρώτος διαιτητής που «ποινικοποίησε» τα σπρωξίματα στην περιοχή στις στημένες φάσεις, μόνο και μόνο για να ακυρώσει το γκολ του Μίσελ, να διαγράψει την ισοφάριση του Άρη στο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής και να χαρίσει τρεις ακόμα «ΠΕΤΣΙΝΟΥΣ» βαθμούς στον Παναθηναϊκό.

* Τον ΜΗΤΣΙΟ, αυτή τη μεγάλη φιγούρα, που επειδή του γκρίνιαξαν όταν τόλμησε να αποβάλει τον Νίνη στον αγώνα του πρώτου γύρου με τον Πανιώνιο, τώρα τον επιβράβευσε, δίνοντας πέναλτι σε μία μεγαλοπρεπέστατη βουτιά του στην περιοχή της Καβάλας, βγαλμένη απ’ τη… μεγάλη του Καραγκούνη σχολή. Με το πέναλτι αυτό ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο σκορ, για να φτάσει τελικώς στη νίκη, αφού ο Ηπειρώτης ρέφερι δεν έδωσε και δύο πέναλτι στην Καβάλα (σε ανατροπές των Περεϊρίνια από Σπυρόπουλο και Ονουάτσι από Βύντρα).

Εμείς δεν ξεχνάμε,

Ούτε τους ευεργέτες του ΠΑΟ, ούτε τους… αντιεξουσιαστές, ούτε τους Μπιτσαξήδες, ούτε τα κάθε λογής ΣΚΑΝΔΑΛΑ που τον κρατούσαν τόσο καιρό εν ζωή.
Κι επειδή τώρα τραβήχτηκαν τα σωληνάκια με… τρομοκρατικό (ελέω Τζιμπούρ) τρόπο, σκούζουν.
Και καλά αυτοί… Οι «ανεξάρτητοι»;
Ρε, ουστ!


Και κάτι ακόμα:

***Λίγο ακόμα και θα μας πουν κάποιοι ότι πρέπει να είμαστε στεναχωρημένοι που ο Ολυμπιακός παίρνει το πιο εύκολο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Αντί να πουν ευχαριστώ που βρήκαν άλλοθι για να δικαιολογήσουν τα φετινά τους χάλια, ζητάνε και τα ρέστα. Από το Δεκέμβρη το ’χει πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, ανόητοι... Στο ντέρμπι απλώς έβαλε και τη σφραγίδα.


*** Όταν ο Δούρος έκλεβε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό στο… αλησμόνητο ντέρμπι της Λεωφόρου, κάποιοι δεν είχαν δείξει την ίδια ευαισθησία που έδειξαν τώρα για ένα παιχνίδι που είχε μικρή βαθμολογική σημασία. Συνηθισμένοι είμαστε, βέβαια, αλλά το επισημαίνω για να μη νομίζουν ότι ξεχνάμε…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου