Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΙΝ.ΚΑ: Ακραίες Αντισυνταγματικότητες



 Το σύνολο των μέτρων του νέου μνημονίου, είναι απολύτως παράνομα και συνιστούν  συνταγματική εκτροπή κατά τα άρθρα 44§2, 1§2,3 και 73§1 του Συντάγματος,  αφού πλέον της δεσμευτικότητας του δημοψηφίσματος, υφίσταται και παραβίαση των ορισμών για τη νομοθετική πρωτοβουλία (ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση και στην Βουλή) με την έξωθεν νομοθετική επιβολή.
Η απόλυτη αδιαφορία των μέτρων για την προστασία της αξίας του ανθρώπου, αλλά και η ευθεία επίθεση στην αξία αυτή που αποτελεί την θεμελιωδέστερη υποχρέωση του κράτους (άρθρο 2§1 του Συντάγματος) και σκοπό της δημιουργίας του, κλείνει το κύκλο της συνταγματικής ανομίας και εκτροπής.

            Χάος στην Αγορά 

Η νέα αύξηση του Φ.Π.Α. αποτελεί εγκληματική ενέργεια σε βάρος των καταναλωτών, ιδιαίτερα αυτών με ανύπαρκτα και χαμηλά εισοδήματα, δηλαδή της φτωχοποιημένης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.
Όπως συνέβη με τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, είναι σαφές ότι τα φορολογικά έσοδα θα μειωθούν αντί να αυξηθούν. Είναι αυτονόητο ότι η αύξηση των τιμών θα επιφέρει μείωση της κατανάλωσης, αφού τα χρήματα στην τσέπη ή στο πορτοφόλι του πολίτη είναι τα ίδια και λιγότερα.
Το χάος που προκαλείται από τις ασάφειες είναι ένα ουσιώδες στοιχείο που δημιουργεί προϋποθέσεις παράνομης αισχροκέρδειας από αετονύχηδες της αγοράς, σε βάρος των καταναλωτών, που θα αυξήσουν τις τιμές με αιτιολογία προς τους καταναλωτές την αύξηση του ΦΠΑ..
Με την οικονομία σε ημιαργία και τα νέα μέτρα, όχι μόνο θα επιβληθούν αυξήσεις σε βάρος των αναγκών των ανθρώπων, αλλά και πολύ σύντομα θα έχουμε νέο ξέσπασμα της ανεργίας με 500.000 – 700.000 επιπλέον άνεργους συνανθρώπους μας.
Ακούσαμε μάλιστα τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αφορίζει κάθε εναλλακτική λύση με εξισώσεις δραχμής – ευρώ. Επισημαίνουμε στον πρωθυπουργό ότι η φτώχεια και η ακρίβεια κρίνεται ΜΟΝΟ με βάση την δυνατότητα του πολίτη για πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες και όχι με το νόμισμα που χρησιμοποιεί. Υπενθυμίζουμε στον πρωθυπουργό και σε όλους, ότι το Ευρώ πολλαπλασίασε επί πολλές φορές τις τιμές στο σύνολο των βασικών αγαθών που χρησιμοποιεί ο μέσος άνθρωπος για την κάλυψη των αναγκών του.
Συμβουλεύουμε τους καταναλωτές να ρωτούν για τον ΦΠΑ κάθε προϊόντος πριν το αγοράσουν, να ζητούν εναλλακτικά προϊόντα με χαμηλότερο Φ.Π.Α. και να προτιμούν τα ελληνικά προϊόντα.
           

            Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας

Η βασική στόχευση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας είναι η γρήγορη και με χαμηλά έξοδα για τις τράπεζες και τους δανειστές εκπλειστηρίαση ακινήτων και κινητών των πολιτών και η μεροληπτική εύνοια υπέρ των τραπεζών (ενυπόθηκων δανειστών) κατά την διανομή του πλειστηριάσματος. Πρόκειται για αντισυνταγματική εκτροπή από την αρχή της ισότητας που χορηγεί υπέρμετρα προνόμια στους δανειστές εις βάρος του Δημοσίου, των Ασφαλιστικών Οργανισμών και των εργαζομένων. Είναι σαφές ότι δεν μπορεί οι απαιτήσεις όλων να υποχωρούν έναντι των απαιτήσεων των τραπεζών. Επισημαίνουμε ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα αποτελούν κατ' ουσίαν περιουσία του “μηχανισμού στήριξης”, δηλ. της Ε.Ε. . Για τις τράπεζες, που ανήκουν στους ξένους,  ο ελληνικός λαός καλείται να καταβάλλει νέα επιπλέον χρηματικά ποσά, τα οποία μετά το τέλος του κύκλου αυτού θα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 300δις (σχεδόν το σύνολο του δημόσιου χρέους της χώρας). Στις άλλες χώρες (Ισπανία, Ιρλανδία) η δήθεν διάσωση των τραπεζών δεν χρέωσε τους λαούς και το κράτος τους, αλλά την ίδια την Ε.Κ.Τ. .
Ως ΙΝ.ΚΑ. έχουμε προτείνει σαφή και δίκαια μέτρα για την τύχη των προβληματικών δανείων, αλλά και για την αναμόρφωση του δικαίου ως προς τα δάνεια και την καταγγελία τους. Και αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύεται όχι μόνο ανίκανη να προστατεύσει τα δίκαια του πολίτη και της κοινωνίας, αλλά εξίσου και επιπλέον επικίνδυνη με τις προηγούμενες.  
Η στόχευση για γρήγορη δίκη είναι επίσης αντισυνταγματική, αφού ευνοεί μεροληπτικά τον ενάγοντα και δίνει ελάχιστο χρόνο στον εναγόμενο να οργανώσει την άμυνά του. Η απουσία μαρτύρων από την διαδικασία και οι τροποποιήσεις στην διαδικασία και στην απόδειξη, φωτογραφίζουν και πάλι τις τράπεζες και την προς αυτές απαράδεκτη εύνοια. Υπενθυμίζουμε σε όσους το ξέχασαν ότι πρώτιστος σκοπός της Δίκης είναι να είναι Δίκαιη και να παρέχει υπό καθεστώς απόλυτης ισότητας το δικαίωμα στους διαδίκους να αναπτύσσουν τις θέσεις τους.
Το δικονομικό σύστημα και η απονομή της δικαιοσύνης δεν επιταχύνεται με εμβαλωματικά μέτρα και “μαγικά ραβδάκια” που αφαιρούν από την Δίκη την ουσία της.    
 Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει άμεσα τις αντισυνταγματικές πρακτικές και τις αποδεδειγμένα ατελέσφορες και καταστροφικές πολιτικές αυτές και να εργαστεί μόνο για τις ουσιώδεις και πραγματικές λύσεις που αφορούν την Ελλάδα και τις ανάγκες των ανθρώπων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου