Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Ανοίγει ...μπακάλικο και η ΕΣΗΕΑ;

Όχι μπίζνες
με τα λεφτά
της ΕΣΗΕΑ

Η συνταγή του μπακάλικου είχε δοκιμαστεί αλλά καταδικάστηκε:
Η φωτο από τα εγκαίνια του "Κοινωνικού Παντοπωλείου ΕΔΟΕΑΠ".
Δ. Τρίμης, Ε. Σπανοπούλου και Μ. Γκανάς.
  Μ ετά  το καφέ –μπάρ της διαπλοκής στην  ΕΣΗΕΑ, τώρα έχει σειρά η δημιουργία παντοπωλείου που θα πουλάει  σε περαστικούς και στη γειτονιά, κατά προτίμηση «φτηνό ρύζι, φτηνό γάλα, φτηνή ζάχαρη».
 Την  πρόταση για το μπακάλικο με "κοινωνικό πρόσωπο", έκανε η τέως του ΕΔΟΕΑΠ και όπως δήλωσε η ίδια την εξετάζουν Αντωνιάδου και Κατσίμη "σύμφωνα με το σχέδιο της που ή ίδια παρέδωσε ήδη στις δύο κυρίες της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ".
  Αν δεν περπατήσει η ιστορία, υπάρχει άλλη πρόταση που φαίνεται να έχει κουβεντιάσει με τον προηγούμενο πρόεδρο Δ.Τρίμη, που, όπως είπε, "ξέρει από αυτά".
  Αυτό ήταν ένα από τα… κρίσιμα θέματα του κλάδου με τα οποία ασχολήθηκε η γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ που πραγματοποιήθηκε, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΚΕΔ, με την εκκωφαντική απουσία των μελών της Ένωσης, που απαξίωσαν  με τον  τρόπο αυτό την πλειοψηφία του ΔΣ.
  Η αποχή στην γενική συνέλευση, ξεπέρασε το 90%  αφού σε σύνολο 5734 τακτικών μελών της ΕΣΗΕΑ υπέγραψαν μόλις 536 ως παρόντες και στην αίθουσα του «Τιτάνια» δεν βρίσκονταν περισσότεροι από 70-80 συνάδελφοι.
  Δηλαδή οι δημοσιογράφοι απάντησαν με πρωτοφανή αποχή σε αυτούς που  υποτίθενται τους εκπροσωπούν, επειδή εκείνοι που υποδύονται  το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ έχουν εγκαταλείψει τον κλάδο κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες:

  *χωρίς ΣΣΕ  από το 2009
  *με κομμένες κατά 47 % τις συντάξεις και τις επικουρήσεις
  *ενώ οδηγούν σε διάλυση τα Ταμεία του κλάδου
  *κάνουν «μνημόσυνο» για το αγγελιόσημο που μας το παίρνει ο Στουρνάρας με τον ΣΕΒ.
  *έτσι αφήνουν τους συναδέλφους να δουλεύουν απλήρωτοι
  *χώρια την μεγάλη ευθύνη που φέρουν για το Μαύρο στην ΕΡΤ και τις χειροπέδες στη ενημέρωση.
  *κλείνουν τα μάτια στις απολύσεις
  *με νομιμοποίηση των ατομικών συμβάσεων που σημαίνουν  μειώσεις μισθών.
  *με την συναίνεση τους, ο Κεδίκογλου με τη γνωστή ΚΥΑ έκοψε από 23-46% του μισθούς στα δημόσια ΜΜΕ και στα δημοτικά ραδιόφωνα

  *δίνοντας τέλος, την συγκατάθεση τους για αξιολόγηση προσωπικού που οδηγεί σε απολύσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο (ΑΠΕ) και σε λουκέτο το Μακεδονικό και το χειρότερο:
με δικά τους πρόσωπα στην επιτροπή της ντροπής  και  δημοσιογράφους-συγγενείς υπουργών.

Μαύρη τρύπα στα οικονομικά
  Στα οικονομικά της Ένωσης υπάρχει μαύρη τρύπα, όπου μέσα της έχουν χαθεί τα δύο τελευταία χρόνια κάπου ΔΥΟ εκατομμύρια ευρώ  (συνδρομές που έχουν παρακρατήσει και οφείλουν οι εργοδότες, απώλειες  από τόκους, οφειλές χιλιάδων ευρώ από άλλα σωματεία απαξίωση ακινήτων, καταλήψεις , απώλειες ενοικίων κλπ)

  *Έδιωξαν υπαλλήλους από την Ένωση με πρόσχημα οικονομίες για να προσλάβουν άλλους. Τώρα  πληρώνουν και καπέλο αφού με τους μισθούς για τους καινούργιους καταβάλλονται και οι αποζημιώσεις για αυτούς που υποχρεώθηκαν να φύγουν  δήθεν μόνοι τους.

  *Οι προνομιούχοι σε διευθυντικές θέσεις απολαμβάνουν τώρα  περισσότερα από 4.000 ευρώ το μήνα και …μπόνους από το πρόγραμμα για τους ανέργους.

  *Στην  πλάτη των ανέργων που παίρνουν ψίχουλα, μοιράζονται ποσά που ξεπερνούν τα 2.000.000 σε  ΚΕΚ -με άρωμα σκανδάλου - και για να χρυσοπληρώνονται τεχνικοί σύμβουλοι.

  *Στήνουν πάρτι  ημετέρων με τον πολιτιστικό θησαυρό της βιβλιοθήκης και του αρχείου να παραδίδεται σε… συλλέκτες  ενώ μια άλλη  μηχανή με κοινοτικά προγράμματα -που «ψήνονται»- να ετοιμάζεται.

  *Ετοιμάζονται να γράψουν στην Ένωση τους συναδέλφους που δουλεύουν στις ιστοσελίδες αλλά από ότι φαίνεται χωρίς ασφάλιση στον ΕΔΟΕΑΠ και δίχως μισθό. Τους πουλάνε συνδικαλιστική κάλυψη  αλλά στην  ουσία τους βλέπουν  σαν μέλη δεύτερης κατηγορίας.

 Η πρόταση της ΚΕΔ ήταν να συνδεθεί η εγγραφή των συναδέλφων από τις ιστοσελίδες , με  μισθωτή εργασία σε δημοσιογραφικές ιστοσελίδες που να ρυθμίζονται με ΣΣΕ.

Ώστε:
  *Να υποχρεωθούν τα αφεντικά να τους  αμείβουν με κανονικό μισθό  και όχι με μπλοκάκι και να καταβάλουν εργοδοτική εισφορά και αγγελιόσημο.
  *Να έχουν οι συνάδελφοι με την εγγραφή,  πλήρη κοινωνικο - ασφαλιστικά δικαιώματα
  Και όλα αυτά να τα εγγυάται και να τα διασφαλίζει η συνδικαλιστική κάλυψη που οφείλει να παρέχει στα μέλη του το σωματείο.
Η πρόταση όμως «κόπηκε»  για να μην ακουστεί.
Οι δύο κυρίες του προεδρείου στο «πάνελ»  της συνέλευσης, σε ρόλο λογοκριτή, την έπνιξαν με το πρωτοφανές επιχείρημα ότι –δήθεν- δεν ήθελε να την ακούσει η συνέλευση. Δηλαδή κάποιοι από τους 70 που ήταν μέσα στην αίθουσα.

-        Η πλειοψηφία του ΔΣ ομολογεί τη συνδικαλιστική του ανικανότητα και την  υποταγή στα αφεντικά και αντί για μισθό  πάνε  να καθιερώσουν τη δουλειά φασόν με μπλοκάκι.  

-       Πέταξαν και μερικά χιλιάρικα ακόμη για την αίθουσα στο ξενοδοχείο Τιτάνια από τον φόβο του σκανδάλου με το «καφέ-μπάρ» της ΕΣΗΕΑ.

-        Δεν ήθελαν να  γίνει  η γενική συνέλευση της μεγάλης αποχής στην αίθουσα της Ένωση, που και αυτή δεν θα γέμιζε.

    Απέφυγαν όπως ό διάβολος το λιβάνι  τη συζήτηση ουσίας για όλα αυτά και μέσα στο πανικό τους μεταθέτουν τις εκλογές και για αντιπρόσωπους στην ΠΟΕΣΥ  τον Σεπτέμβριο. Στην ουσία κρατάνε ανοικτή την γενική συνέλευση
μέχρι τότε και κάνουν εκλογές με δόσεις…

  Κατά τα  άλλα η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ  προσεύχεται και ανάβει κερί:  «Νάχει ο Θεός καλά τους βαρόνους». Για να έχουν λόγο ύπαρξης…».

Κίνηση  Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου