Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Οχι στα σχέδια της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ


ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΜΟΝΟ
ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ Ο ΕΔΟΕΑΠ

Κούρεψαν
και ομόλογο
της ΕΣΗΕΑ

Την πλήρη εκκαθάριση της υπόθεσης του ΕΔΟΕΑΠ, με την άμεση επιστροφή των  κεφαλαίων του αλλά και πρόσθετο έλεγχο στους χειρισμούς και την πρακτική της Τράπεζας της Ελλάδος απαιτεί η Κίνηση επαγγελματιών Δημοσιογράφων, που σε ανακοίνωση της τονίζει:

-Η διοίκηση του, είναι υπόλογη, αφού κατέθεσε και άφησε,ως μη όφειλε, τα κεφάλαια του ΕΔΟΕΑΠ, στο έλεος της ανάλγητης πολιτικής του Μνημονίου και στη Τράπεζα της Ελλάδος, που με άλλοθι την κρίση, τα ‘κανε σκουπίδια, χωρίς να ανοίξει μύτη. 
-Στη συνέχεια όμως τα κούρεψαν κι αυτά
και μια και στέγνωσε το Ταμείο,έστησαν ένα θλιβερό επικοινωνιακό παιχνίδι, με τη γενική συνέλευση του  Σαββάτου, για να καρατομήσουν και επίσημα, παροχές,συντάξεις,ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και να επιβάλλουν χαράτσια ( αυξήσεις εισφορών και άρα μειώσεις μισθών και συντάξεων) σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.
- Τις μεθοδεύσεις αυτές και κάποιες ιδιαίτερες κινήσεις με τα αποθεματικά, που ερευνά τώρα η Δικαιοσύνη με εντολή του Εισαγγελέα κ. Πεπόνη, ήξερε από μέρες  και από πρώτο χέρι ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης αφού η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ ,του είχε εκμυστηρευθεί ότι σήκωσε 55 εκατομμύρια από την Τράπεζα Ελλάδος, για να τα πάει αλλού και αυτός το κράτησε μυστικό.
Το είπε ο ίδιος στην συνεδρίαση του ΔΣ την περασμένη Τετάρτη, λίγο πριν βγει στον αέρα η επιστολή της ΤτΕ,΄προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τους παριστάμενους, και αφού προηγουμένως, οι εκπρόσωποι της ΚΕΔ Δημήτρης Τσαλαπάτης και Μαρία Γκίκα, ζήτησαν διαχειριστικό αλλά και δικαστικό έλεγχο και διοίκηση εμπιστοσύνης στο Ταμείο .
Μαζί με τον ΕΔΟΕΑΠ όμως, πανικός επικρατεί στην πλειοψηφία του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ από μια ενδεχόμενη αποκάλυψη ότι και το σύστημα Τρίμη, έχασε λεφτά από  ομόλογο του Δημοσίου, που ξεχασμένο σε ιδιωτική Τράπεζα το εγκατέλειψαν στη τύχη των αγορών, με αποτέλεσμα η τιμή του να πέσει κάτω από το  50%  της ονομαστικής  αξίας του και στη συνέχεια τα ρέστα να κουρευτούν  γουλί.
-     Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ, δεν δεχόταν κουβέντα για τα αποθεματικά και τα διαθέσιμα , ενώ έβλεπε με καλό μάτι το πρώτο κούρεμα του 21 %.  Και δεν διαφωνούσε να γίνει.
-     Δεν είναι τυχαίο ότι αναγκάσθηκε μέσα στην κατακραυγή να οργανώσει και σχετική ενημερωτική ημερίδα στις 15 Σεπτεμβρίου2011, Σ΄αυτή η πρόεδρος του, υποχρεώθηκε, μετά από διαμαρτυρίες και υποδείξεις συνδικαλιστών  να στείλει , ίσως για πρώτη φορά, επιστολή στον Προβόπουλο. Με την απάντηση αυτή άρχισε μας πιάνει στην μύτη η οσμή της υπόθεσης των χαμένων αποθεματικών.

Από 22 Ιανουαρίου 2012 Καταγγελία της ΚΕΔ , με τίτλο
«Βόμβα στα δημοσιογραφικά ταμεία με το κούρεμα» που δημοσιεύθηκε στο «ΠΑΡΟΝ της Κυριακής» και στο
www.styx.gr με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και αριθμούς που αποκαλύπτουν ο, τι:

«Τα  συνολικά ποσά που υπήρχαν στην Τράπεζα της Ελλάδος από τα αποθεματικά όλων των ασφαλιστικών ταμείων ,την  παραμονή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου  , τότε ήταν

-έντοκα  γραμμάτια  Δημοσίου 4,5 δις. €
-ομόλογα ελληνικού Δημοσίου(λήξεως2013-2037)
18,6 δις. € »
 Τα δικά μας ήταν κάπου 2 δις €

Αποκαλύψαμε όμως και το κόλπο που είχαν βάλει μπροστά  η Τράπεζα και η πολιτική του Μνημονίου,  με τους  εντολοδόχους Λοβέρδους και άλλους.

Απ’ αυτά στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ έμειναν κάτι περισσότερο
από 5ΟΟ ΕΚ. €  στα χαρτιά και στον ΕΔΟΕΑΠ ακόμη  τα ψάχνουμε.
Έτσι δεν δικαιολογείται καμία απολύτως άγνοια,  από τις διοικήσεις των ταμείων, και τις παρακμιακές πλειοψηφίες  στις ενώσεις και την ΠΟΕΣΥ, επισημαίνεται, στην ανακοίνωση της ΚΕΔ.
Τον Σεπτέμβριο του 2011 με στοιχεία της διοίκησης ο ΕΔΟΕΑΠ, είχε:

-480380 € ΜΕΤΡΗΤΆ
-2,3 ΕΚ. € ΜΕΤΟΧΕΣ
-2.6 ΕΚ. € ΣΕ ΜΕΡΊΔΙΑ ΑΜΟΙΒΑΊΩΝ
-23,4 ΕΚ. € ΣΕ ΟΜΌΛΟΓΑ
-168,9 ΕΚ.€ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ
-και απαιτήσεις 39,3 εκ. από οφειλές εργοδοτών
Και  απ αυτά, λένε,ότι, μέσα σε μερικούς μήνες, έμειναν μόνο 5 εκ. €  υπόλοιπο.


  Το κρίσιμο ζήτημα πάντως  είναι  ο,τι ο ΕΔΟΕΑΠ δεν είχε καμία  υποχρέωση να έχει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδας αφού είναι ΝΠΙΔ( ΙΔΙΩΤΙΚΟΎ ΔΙΚΑΊΟΥ) και είναι τουλάχιστον περίεργο,  την ευκολία,όπως αποδεικνύεται, με την οποία σήκωνε λεφτά η διοίκηση, γιατί δεν την  αξιοποίησε από το 2009-2010,
 Γιατί αφού ήξερε και  μπορούσε άφηνε τα λεφτά μας εκεί και χωρίς να παίρνει, όπως φαίνεται αποδόσεις.  

Άλλα επίσης  κρίσιμα ερωτήματα, τονίζει η ΚΕΔ, είναι:
-Ποια είναι τα σημερινά κεφάλαια του ΕΔΟΕΑΠ και το πραγματικό ύψος των αποθεματικών του;
-Στις 15/9/2012 είχε ανακοινωθεί ότι είχε 168,9 εκ. €, πώς έπεσαν στα 110 εκ.€ μέσα σε 3 μήνες.
-Τι έγινε με τα 32 εκ. € που είχε στις αρχές του 2011και τα οποία το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου πέσανε στα 23,4 εκ. €..
. -Πόσους ελέγχους έχουν κάνει μέχρι σήμερα για το αγγελιόσημο στις δημοσιεύσεις για ισολογισμούς;
-Πότε έκαναν έλεγχο και ζήτησαν τα λεφτά του αγγελιόσημου από ΔΕΚΟ και άλλους υπόχρεους ΠΧ ΟΤΕ,
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΔΕΗ, VODAPHONE, Πετρέλαια, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, κλπ)
-Πόσες διαφημιστικές μας χρωστάνε και τι;
 -Πόσες εφημερίδες μας έχουν φεσώσει και με πόσα;
-Και  ποια κανάλια  μας χρωστάνε και απ΄αυτά που βγαίνουν στον αέρα και από αυτά που έχουν βάλει λουκέτο;
-Πόσα είναι τα φέσια  από τα ΜΜΕ που έκλεισαν ή μπαίνουν στο άρθρο 99;
Τα λεφτά μας πίσω αμέσως απαιτούν οι δημοσιογράφοι.
Και βέβαια αυτή  διοίκησης και το….έργο της να κατέβει αμέσως.
Δεν πουλάει άλλο η παράσταση………. Η τέλος πάντων δεν φαίνεται να έμεινε τίποτα.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου