Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ: Όλα τα μέτρα της νέας συγκυβέρνησης που θα προκύψει από τις ερχόμενες εκλογές...


Μπαίνοντας στην τελική ευθεία των εκλογών του Μαίου, ξεκίνησαν ήδη -και θα εντείνονται συνεχώς- οι "εκβιασμοί" προς το εκλογικό σώμα από τα διάφορα κέντρα-παράκεντρα εξουσίας. Μοναδικός στόχος των εκβιασμών αυτών (π.χ ευρώ ή δραχμή, εντός ή εκτός Ευρώπης κ.λ.π.) είναι να κατευθυνθεί η ψήφος του λαού (και κυρίως των αναποφάσιστων) στα δυο «μνημονιακά» κόμματα εξουσίας, δηλαδή στη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, τα οποία βάσει των δημοσκοπήσεων κινδυνεύουν και τα δύο μαζί να μην καταφέρουν να εξασφαλίσουν 151 έδρες στη νέα Βουλή.

Δεν είναι τυχαίο ότι από την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών έχουν χαθεί τελείως τα πιο επαχθή μέτρα όχι μόνο για τους εναπομείναντες στην εργασία, αλλά και για τους συνταξιούχους και τους  ανέργους, τα οποία προετοιμάζουν μεθοδικά για τον ερχόμενο Ιούνιο η «Τρόϊκα» σε αγαστή συνεργασία με τους εγχώριους «κουκουλοφόρους» υποστηρικτές της. Το πρόσχημα είναι γνωστό και αφορά δήθεν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, για την οποία κατά την Τρόϊκα ευθύνεται κυρίως το εργασιακό κόστος.


Τα πιο πολλά απο αυτά τα μέτρα, τα έχει ήδη διαρρεύσει η Τρόικα, είτε επίσημα είτε ανεπίσημα, με κύριο στόχο να αρχίζει να τα εμπεδώνει σιγά-σιγά ο κόσμος! Άλλωστε, ο Τόμσεν και η παρέα του, όπου βρεθούν και όπου σταθούν δηλώνουν εμφατικά ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευτεί πως θα εφαρμόσουν πλήρως το «Μνημόνιο 2», καθώς και τα όποια Μεσοπρόθεσμα μέτρα προκύψουν.
Πρόκειται για μέτρα που θα αποσυνθέσουν πλήρως τον κοινωνικό ιστό και τα οποία θα τεθούν επί τάπητος αμέσως μετά τις εκλογές. Τα κυριότερα από αυτά είναι:
- Κατάργηση των 13-14ου μισθών και στον ιδιωτικό τομέα.
- Νέα μείωση του βασικού μισθού με στόχο να κατρακυλήσει σε επίπεδα Βουλγαρίας, δηλαδή στα 280 € καθαρά, κάτι που θα προκαλέσει πρόσθετες μειώσεις σε όλους τους μισθούς, τα επιδόματα ανεργίας κλπ.!
- Νέα μείωση των βασικών και επικουρικών συντάξεων.
- Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας κανονικής αδείας.
- Μείωση των προσαυξήσεων με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση κατά τις Κυριακές και αργίες (από 75% σε 50% ή και 25%).
- Περισσότερο ευέλικτες σχέσεις εργασίας , με κατάργηση των συμβάσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
- Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2012 και 200.000 υπαλλήλων σε βάθος τριετίας.
- Σταδιακή κατάργηση του "εφάπαξ" στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή κατά 30% αναδρομικά από τις αρχές του 2012.
- Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε αυτή αφορά απόλυση είτε συνταξιοδότηση του εργαζόμενου. Ο στόχος είναι σε κάθε περίπτωση να δίνονται ως αποζημίωση το ανώτερο 5 μισθοί.
- Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Θα δρομολογηθεί η κατάργηση των εκπτώσεων φόρου για τόκους των στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, τα ενοίκια, τα δίδακτρα, τα ασφάλιστρα, τις ιατρικές επισκέψεις, τις εξετάσεις, τα νοσήλεια και τις ασφαλιστικές εισφορές.
- Αύξηση του συντελεστή του χαμηλού ΦΠΑ από το 6,5% στο 13%.
- Κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά.
- Υπαγωγή των αγροτών σε καθεστώς ΦΠΑ.
- Θέσπιση νέου ειδικού φόρου κατανάλωσης σε ποτά και τσιγάρα.
- Νέα αύξηση του τέλους ταξινόμησης για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.
- Νέα αύξηση των τελών κυκλοφορίας.
- Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου.
- Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο.
- Εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης.
- Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών. 
- Μονιμοποίηση του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και ενοποίηση όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, σε μόλις δύο: σε ένα φόρο θα ενωθούν οι 33 φόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλον έναν φόρο όλοι οι υπόλοιποι που προορίζονται για το κράτος.
- Επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης (ουσιαστικά θα είναι ένα είδος ενοικίου για όσους μένουν σε δικά τους σπίτια).
- Κατάργηση της μισθοδοσίας του Κλήρου.
- Χαράτσια εφορίας ακριβώς μετά τις εκλογές: (Φόρος εισοδήματος, Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, Τέλος επιτηδεύματος, ΕΤΑΚ 2009, Έκτακτη εισφορά ακινήτων, ΦΑΠ 2010, ΦΑΠ 2011, Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012)
- Θεσμοθέτηση των ιδιωτών φοροεισπρακτόρων (κεφαλοκυνηγών).
- Πλήρες ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας, ακόμη και σε επιχειρηματίες από την… Τουρκία (η αρχή έγινε με τη Μαρίνα της Μυτιλήνης, της οποίας η διαχείρηση πέρασε για 40 χρόνια σε ελληνοτουρκική κοινοπραξία)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου